Er was veel belangstelling voor de opening van het Toeristisch Informatiepunt op de Markt.
Er was veel belangstelling voor de opening van het Toeristisch Informatiepunt op de Markt. Foto:

Toeristisch Informatiepunt geopend in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Wethouder Jan van Hal heeft de Etten-Leur City Shop aan de Markt nummer 4 geopend. Volgens Van Hal is met deze voorzieningen de toeristisch informatievoorziening in Etten-Leur weer goed op peil, nadat eerder al het VVV-agentschap in Nieuwe Nobelaer de deuren had gesloten. De verhuizing van naar de Markt kwam tot stand door een samenwerking tussen gemeente, Stichting Van Gogh Etten-Leur en Nieuwe Nobelaer.

De afgelopen maanden hebben vrijwilligers van de Stichting Van Gogh Etten-Leur zelf het leeuwendeel van de verbouwingsklus uitgevoerd. "Om zuinig te zijn met de centjes", aldus voorzitter Lex Besselink van de stichting. "Bovendien is zo'n klus goed voor de teamvorming", vult Pierre van Damme, coördinator van het toeristische deel van de shop, aan. Hij wil met name vrijwilliger Huub van Haperen even noemen, net als de voorzitter zelf. "Zij hebben samen met hun handige handjes een groot deel van de klus geklaard."

Koppeling

Buiten is een i-point, informatiezuil, geplaatst waarop bezoekers informatie kunnen vinden over wat er in Etten-Leur te zien en te doen is. Het i-point, dat volledig gekoppeld is aan het digitale citymarketing platform Etten-Leur City App, geeft ook een overzicht van winkels en horeca, bezienswaardigheden en uiteraard de agenda met activiteiten. De website en app worden dagelijks up-to-date gehouden. "Door deze slimme koppeling is de informatiezuil ook altijd actueel", aldus Van Damme.

Uitbreiding

Het i-point is bedoeld om bezoekers ook buiten de openingstijden van de Etten-Leur City Shop van informatie te kunnen voorzien. De shop is immers maar beperkt geopend, van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Volgens Pierre van Damme wordt er gestreefd naar een kleine uitbreiding, sowieso gedurende de zomermaanden wanneer Etten-Leur de meeste bezoekers telt. "We streven naar een kleine uitbreiding met een of twee dagdelen gedurende de zomer." De dinsdagmiddag, donderdag- en of vrijdagochtend lijken hier volgens de coördinator het meeste in aanmerking te komen. "We zijn op dit moment een aantal nieuwe vrijwilligersvoor de balie aan het inwerken. Met nog een paar vrijwilligers extra zouden we misschien nog vaker open kunnen zijn." Mensen die het leuk vinden om informatie over Etten-Leur te geven - bijvoorbeeld gedurende een dagdeel per week of per twee weken - kunnen zich melden bij Luci de Weert. "Zij zit meestal op woensdagmiddag in de shop. Mensen kunnen vrijblijvend kennis komen maken."

Producten

De Etten-Leur City Shop bestaat uit twee delen: het Toeristisch Informatiepunt en het Van Gogh Informatiepunt. De shop is uitgebreid met extra Van Gogh artikelen, maar ook met lokale producten. De komende periode wordt dit aanbod verder uitgebreid.

Het toeristisch informatiepunt op de Markt 4 is bereikbaar via het e-mailadres etten-leur@stappen-shoppen.nl. De website is:

www.etten-leurcityapp.nl[l]