Jeugd 1 kampioen, v.l.n.r.: Sietse, Victor en Bram
Jeugd 1 kampioen, v.l.n.r.: Sietse, Victor en Bram Hans Jansen

Succesvol voorjaarsseizoen TTV Tanaka

ETTEN-LEUR - Tafeltennisvereniging Tanaka kan positief terugkijken op het afgelopen competitieseizoen. Met in totaal vier teams die zichzelf uiteindelijk bovenaan op de ranglijst terugvonden, mag gesproken worden van een succesvol voorjaarsseizoen.

Voorafgaand aan dit seizoen waren de ogen extra gericht op Heren 3 en Jeugd 1, die op papier een goede kans hadden voor het kampioenschap. Beide teams maakten deze verwachtingen dan ook waar! Heren 3, met Hans, Lars, Thierry en Chien in de gelederen, begonnen de eerste wedstrijden met wat zand in de motor, maar stonden na enkele speelronden de eerste plaats niet meer af. Hans maakte het beslissende punt, waardoor de heren komend seizoen weer zijn terug te vinden in de derde klasse.

Jeugd 1, bestaande uit Victor, Sietse en Bram, kan op zijn beurt spreken van een kampioenschap met overmacht. Sinds de eerste wedstrijd stond Tanaka bovenaan en hebben het gehele seizoen deze plek niet meer weg gegeven. De concurrenten Taverzo en Hilversum leken nog heel even in de buurt te komen van de koppositie, maar mede door aanvoerder Victor (die 28 van zijn 30 wedstrijden won) werd uit bij Middelburg het kampioenschap beslecht. Door de promotie zou het team Landelijk A gaan spelen, maar helaas mag dit niet zo zijn. Sietse is na dit seizoen oud genoeg om bij de senioren te gaan spelen, waardoor Victor en Bram over blijven. Zij maken na de zomer de overstap naar TIOS’51 uit Tilburg, om alsnog Landelijk A te kunnen gaan spelen. Tanaka wenst alle drie de heren dan ook veel succes!

Waar bovenstaande teams vanaf het begin oog hadden voor het eremetaal, gold dat niet voor Heren 4 en Jeugd 4. Sterker nog, de doelstelling van Heren 4 was directe handhaving. Mede door een goede seizoenstart mengde Ka, Delano, Youri, Joyce en Sjors zich bij de bovenste ploegen. Op de laatste speelronde ging het team op bezoek bij concurrent Kerkwerve en kon het nog zowel eerste, tweede als derde worden. De uitkomst laat zich raden, waardoor Heren 4 komend seizoen verrassend derde klasse gaat spelen.

Toch is er altijd baas boven baas. Jeugd 4 mag zich dit seizoen dan ook de winnaar van de Houdini-prijs noemen. Sebastian, Mika en Kai stonden bijna het gehele seizoen op de tweede plek, op geruime afstand van SAR’72. Echter, door de laatste twee duels met 10-0 te winnen, wist Tanaka op het allerlaatste moment stuivertje te wisselen met de koploper. Totaal onverwacht, maar niet minder verdiend, speelt ook Jeugd 4 komend seizoen een niveau hoger.

Tot slot is Heren 5 er in geslaagd om zich via een promotie/degradatieduel te handhaven! Met 6-2 verzekerde Joost, Benjamin, Marcel, Wim, Riny en Sander zich vakkundig van nog een jaar zesde klasse. Voor Heren 6 werd het promotieduel echter een bittere pil. Na een 5-5 gelijkspel, bleek ook het aantal games gelijk. Een puntentelling moest uitkomst bieden, die uiteindelijk negatief uitviel voor Tanaka. 296 om 297. Een bizar klein verschil, waardoor Rob, Corinda, Joyce en Ben komend seizoen een nieuwe kans krijgen om te promoveren. [l]

Jeugd 1 kampioen, v.l.n.r.: Sietse, Victor en Bram