De dagprijswinnaar, Michael van Ginneke.
De dagprijswinnaar, Michael van Ginneke.

HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Het organiseren van het Kampioenschap van Etten-Leur in de vijver in de Schoenmakershoek bleek een schot in de roos. Tijdens deze wedstrijd, die jaarlijks op Koningsdag wordt gevist, vingen de 15 deelnemers maar liefst 404 vissen.

Afgetekend winnaar werd Wim Termohlen die 56 vissen voor zijn rekening nam en hiermee 702 punten scoorde. Op eerbiedwaardig afstand van Wim streden drie deelnemers om plaats twee met een onderling verschil van maar twee punten. Michael van Ginneke kwam met 36 vissen en 455 punten juist te kort voor het podium. Die eer ging naar Gerrit Lambregts en de kampioen van vorig jaar, Henk Kokke, die ieder 457 punten behaalde en daarmee de tweede plaats deelden. Gerrit had 42 vissen nodig om zijn puntentotaal te realiseren, Henk deed het met 36.

Zomeravondcompetitie

Afgelopen donderdag is de eerste wedstrijd van onze zomeravondcompetitie gevist. De omstandigheden leken goed maar de meeste van de 21 deelnemers zullen dat anders hebben ervaren. De wind die dwars over de Leurse haven blies voelde koud aan en de laagstaande zon verblinde de deelnemers waardoor de dobbers slecht zichtbaar waren.
De vangsten waren matig, tenminste in vak B waar vier van de tien deelnemers geen vis op het droge konden brengen. In vak A waren de vangsten beter. Hier ving iedereen vis met Michael van Ginneke en Louis Melisse als uitschieters met respectievelijk 9 en 11 stuks. Bovendien werd er beduidend meer maatse dan ondermaatse vis gevangen.
Dagprijswinnaaar werd Michael van Ginneke met 232 punten, twee meer dan de nummer twee in vak A, Louis Melisse, die eindigde op 230. Michael dankt zijn overwinning aan een prachtige brasem van 60 cm. (110 punten) die hij halverwege de wedstrijd op het droge bracht. Het feit dat Michael zijn overwinning behaalde op een plaats midden in het parcours, en niet op een kopplaats zoals vaak het geval is geeft zijn overwinning nog extra glans. Op plaats drie in dit vak eindigde Piet Boot met vijf vissen boven en twee onder de maat. Piet realiseerde een puntentotaal van 138.
In vak B behaalde Arend Lammerse een afgetekende overwinning. Arend ving vijf mooie vissen boven de maat en één er onder waarmee hij 149 punten scoorde. Tweede in dit vak werd Johan Snoeren die voldoende had aan één mooie voorn van 38 punten. Op de derde plaats eindigde Sjef Poppelaars die eveneens één voorn ving maar een iets kleiner exemplaar dan die van Johan (34 punten).
Verheugend was dat we in de personen van Cees van Eekelen en Cees van Gastel twee nieuwe wedstrijdvissers mochten verwelkomen. Wij wensen hen veel succes tijdens de wedstrijden waaraan zij meedoen.

Programma

10 mei: Driekamp bij ESOX. Vissen van 8.45 tot 11.45 uur.
12 mei: eerste wedstrijd zaterdagochtendcompetitie. Vissen van 9.30 tot 12.00 uur.
17 mei: tweede wedstrijd zomeravondcompetitie. Vissen van 18.45 tot 20.45 uur.
Voor de twee competitiewedstrijden geldt: Inschrijven tot één uur voor aanvang in ons clublokaal, café zaal Roeloffs. [l]

De dagprijswinnaar, Michael van Ginneke