Jaarlijkse bedevaart naar Zegge

ETTEN-LEUR - Vorige week kwamen de KBO-leden uit het oostelijk deel van West Brabant (uit Etten en Leur en uit Liesbos en Prinsenbeek) samen in de Kloosterkerk van de Capucijnen van Meerseldreef. Ze vulden de hele kerk en zongen enthousiast mee met het geweldige koor uit Liesbos.

Volgende week woensdag 16 mei volgt de Bedevaart naar Zegge. Dat is dan de bijeenkomst van de kringen Rucphen, Zundert en Etten-Leur. Ook hier is er sprake van een lange traditie en wel van alle 12 KBO-afdelingen in onze regio. Uit de kerkdorpen van die gemeenten komt men per fiets of auto samen voor een Mariaviering. Na een gezamenlijk rozenhoedje om 13.45 u begint de Dienst waarbij de gezangen worden verzorgd door het koor Altijd Blij uit Rijsbergen versterkt door het Gemengd Koor van Zegge.
Na de viering is er gelegenheid voor een gezellige samenkomst in De Nieuwenbergh naast de uitgang van de kerk. Om alles vlot te laten verlopen daar is het gewenst dat men bij de ingang 1 euro klaar houdt als bijdrage voor koffie of thee met koek. [l]