Open Boerderijdag voor koe en vogels
Open Boerderijdag voor koe en vogels SlimmeVogels

Open boerderijdag in Etten-Leur voor slimme vogels

ETTEN-LEUR - Op maandag 21 mei opent de Familie Pijs de staldeuren van hun melkveehouderij voor het publiek om te laten zien waar de melk vandaan komt. Naast de koeien en kalveren voelen ook veel vogelsoorten zich thuis op de boerderij. Om te laten zien wat boeren allemaal doen voor deze vogels kunnen de bezoekers deelnemen aan de Slimme Vogel Speurtocht.

Op het erf en in het weiland aan de Hoge Bremberg 33, in Etten-Leur, gaan de kinderen op zoek naar borden met daarop de nesten van vijf veelvoorkomende boerenvogels: de boerenzwaluw, scholekster, grutto, geelgors en kievit.

“Op ons bedrijf zijn we ook actief voor boerenvogels,” vertelt melkveehouder Kees Pijs. De vogels horen hier net zo thuis als onze koeien. Met deze Slimme Vogel speurtocht wil ik iedereen laten zien wat wij doen voor vogels en voor de biodiversiteit van ons landschap.”

Met de campagne ‘Thuis voor boerenvogels’ vraagt Slimme Vogels aandacht voor boerenvogels in Nederland en voor de inspanningen die melkveehouders daarvoor leveren. Slimme Vogels is een initiatief van de Duurzame Zuivelketen, dat een samenwerkingsverband is van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO).

Wil je ook weten welke vogels zich nog meer thuis voelen op de boerderij? Kijk dan op www.thuisvoorboerenvogels.net en download gratis de Slimme Vogels app. [l]

Open Boerderijdag voor koe en vogels