Bekerwinnaars Sparta/JVOZ
Bekerwinnaars Sparta/JVOZ F. van Toledo

Spannende dames bekerfinales bij Internos

ETTEN-LEUR - Donderdag 10 mei finale waren de districtsbekerfinales Zuid I voor vrouwen A en B categorie. Om 10 uur begonnen Oranje Wit VR1 - Achtmaal VR1. Deze ploegen waren aan elkaar gewaagd maar het was uiteindelijk Achtmaal dat de meeste doelpunten maakte en won met 2-1. Dolle vreugde, een beker, medailles en natuurlijk spuitende champagne.

De tweede finale bij de dames begon om 11 uur tussen Sparta/JVOZ VR1 - FC Eindhoven VR2. Sparta/JVOZ vloog uit de startblokken en stond binnen enkele minuten met 1-0 voor. Toen ging het eigenlijk wat achterover hangen. Toen FC Eindhoven bekomen was ging het meer druk zette en dat werd nog voor rust beloond met de gelijkmaker. De Sparta/JVOZ speelsters hadden de juiste woorden toegesproken gekregen in de pauze blijkbaar want eigenlijk kwam FC Eindhoven er niet meer aan te pas. Alleen hard werken en een keepster met een paar zeer goede reddingen hielden FC Eindhoven overeind. Niemand geloofde het dan ook dat er na 90 minuten een verlenging nodig was zoveel beter was Sparta/JVOZ geweest. Die kwam er wel en pas in het 2e stuk van de verlenging wist Sparta/JOVZ de meer dan verdiende winnende goal te maken. Een 2-1 winst met alle dolle vreugde na afloop voor Sparta/JOVZ. Beide wedstrijden waren een promotie voor het damesvoetbal.

Internos JO15-1 nipt ten onder

Zaterdag moest worden gevoetbald tegen Baronie JO15-3 op de Olympiade. Bij winst kon Internos JO15-1 goede zaken doen op de ranglijst. Er werd goed begonnen in de eerste helft en veel goede kansen gecreƫerd. Helaas werd van al die kansen er maar eentje benut dus er was een povere ruststand van 1-0 i.p.v. een ruimere voorsprong. Na rust kwam Baronie scherper uit de kleed lokalen en al gauw was het gelijk en kwamen zelfs op een 1-2 voorsprong. Internos liet het er niet bij zitten, knokte terug maar in de 2e helft zat Baronie beter in zijn vel. Internos wist nog wel op 2-2 te komen maar kon dit niet vast houden. Vlak voor tijd wist Barronie toch de winnende te scoren en kon met een 2-3 overwinning van het veld stappen. Helaas jongens volgende keer beter.