De Achtertuin in Etten-Leur viert eerste lustrum

ETTEN-LEUR - De Achtertuin aan de Hilsebaan 108 in het buitengebied van Etten-Leur viert op zondag 27 mei het eerste lustrum. Dat gebeurt met een feestelijke open dag van 11.00 tot 16.30 uur.

Onderdeel van de festiviteiten is de opening, om 14.00 uur, van de aangepaste jeu-de-boules baan voor onder andere rolstoelgebruikers door burgemeester Miranda de Vries.

Initiatief

Lian Baremans nam vijf jaar geleden het initiatief om een speciaal aangelegde tuin beschikbaar te stellen voor mensen die om wat voor reden dan ook met een beperking door het leven moeten gaan. Deze tuin biedt de gasten een plaats voor ontmoeting en contact.

De tuin ademt landelijke rust uit en de zintuigen worden hier positief geprikkeld.

Optredens

Naast de opening van de jeu-de-boules baan zijn er op zondag 27 mei ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van De Achtertuin onder andere muzikale optredens van Pro Musica en de Accordiola's, een loterij, aaibare roofvogels, een grabbelton voor kinderen, oud-Hollandse spelen en de mogelijkheid om een hapje en drankje te nuttigen. Verder staan er kraampjes met informatie over wat De Achtertuin doet, de doelgroepen met wie wordt samengewerkt (Present in Vriendschap, G-Tennis, Dement Talent en de wijkzusters) en welke mogelijkheden er zoal in de tuin zijn.

De Achtertuin aan de Hilsebaan 108 is te bereiken via het rijpad naast het woonhuis. Er is parkeergelegenheid aanwezig. De tuin is rolstoel- en rollatortoegankelijk.

Website: www.de-achtertuin.info