Vlnr: Timo Oosse, trainer Jack Pinxteren, leider Johan Wagtmans Jr. en Olaf Brouwers zijn er klaar voor. FOTO CORINE ROK
Vlnr: Timo Oosse, trainer Jack Pinxteren, leider Johan Wagtmans Jr. en Olaf Brouwers zijn er klaar voor. FOTO CORINE ROK Foto: Corine Roks

Rood-Wit klaar voor internationaal toernooi

Topclubs uit binnen- en buitenland komen naar sportpark De Gagelrijzen

SINT WILLEBRORD – In het weekend van 2 en 3 juni barst de competitiestrijd weer los tijdens het International U10 Tournament 2018. Jong talent van maar liefst 24 voetbalclubs, waarvan vijftien internationaal, betreden in dit eerste weekend van juni het arena van Rood- Wit. De Willebrordse voetbalvereniging zet in op haar telgen van het eerste elftal jeugd onderbouw. De profjes in de dop zijn er klaar voor en blikken vooruit.

DOOR CORINE ROKS

"Ik denk dat we van NAC gaan winnen, vorig jaar hebben we tegen deze club gelijk gespeeld. We winnen ook van de amateurclubs. Van Atletico Madrid verliezen we,die zijn te goed", speculeert de 11-jarige Timo Oosse, die de positie van middenvelder heeft.

Kwalificatietoernooi

Tijdens het U10 Tournament gaan s'-wereld beste jeugdelftallen met elkaar de strijd aan. De profjes zijn tien jaar of jonger, maar voor de vier amateursclubs, waaronder de jongens van het rood-wit, is een uitzondering gemaakt. Met Pasen heeft het kwalificatietoernooi plaatsgevonden, waarvan er uiteindelijk vier amateurteams doorgaan naar het U10 Tournament. Deze jongens mogen een jaartje ouder zijn, dat creëert meer kansen. "Ze voetballen tegen de beste van de wereld, zoals Westham United, Leicester City, Paris Saint Germain, PSV en Crossfire Premier", geeft trainer, Jack Pinxteren, prijs.

Atletico

Verdediger Olaf Brouwers (11) over de trainingen: "We trainen twee keer per week anderhalf uur. Een speciaal behendigheidsspel waarbij de speler die het eerst de bal heeft, mag schieten, vind ik heel leuk. We moeten goed trainen, zeker als we tegenover Atletico Madrid staan." Deze Spaanse club houdt de jeugd van Rood-Wit wel bezig. De trainer legt uit waarom : "De jongens van Atletico zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze communiceren en benutten hun kansen." Olaf vult aan: "De beste club onder de profs, maar wij zijn de beste van de amateurs."

Spontaan

Voor het vierde jaar organiseert R.K.S.V. Rood-Wit W het U10 tournament. Een groot succes onder de prof- en amateurclubs. De beste voetbalclubs melden zich spontaan aan, een opsteker voor de organisatie. Leider, Johan Wagtmans Jr., hierover: "We hebben weer mooie nationale en internationale teams aan boord, en volgend jaar, tijdens het lustrum, ontvangen we Liverpool en Manchester City."Dit jaar wordt het hoofdveld voorzien van twee grote schermen waarop live beelden en sponsorreclame te zien zijn. Er zijn diverse stands met hapjes en drankjes en Omroep Brabant is van de partij om dit grootse evenement via de huiskamer met sportminded Brabant te delen.

Spelersbus

Voor haar eigen jeugd heeft Rood- Wit ook een bus geregeld. Wagtmans hierover: "Alle clubs komen met een spelersbus, wij vonden dat onze jeugd dit ook verdient." De ouders van Timo en Olaf bieden onderdak aan twee internationale spelertjes. Wagtmans: "Er zijn hotels geboekt, maar ook verschillende logeeradressen . Dat werkt ieder jaar weer prima. Wij als organisatie waarderen deze opvang enorm." Het Tournament wordt gedragen door zo'n 150 vrijwilligers die elk jaar weer acte de présence geven. Twee weken tevoren wordt gestart met de opbouw. Pinxsteren concludeert: "Het is twee dagen feest waarbij de kinderen gewoon lekker moeten genieten". Wagtmans tot slot: "Iedereen is welkom en het we gaan ervoor zorgen dat het wederom een onvergetelijke ervaring wordt."[l]

Kijken

Bezoekers zijn welkom op het U10 Tournament. De clubs gaan op zaterdag 2 en zondag 3 juni vanaf 10.15 uur met elkaar de strijd aan op sportpark De Gagelrijzen aan de Emmastraat 84-86.