Uniek boekvouwkunst van Anne Fey
Uniek boekvouwkunst van Anne Fey Anne Fey

Ecoprint en boekvouwkunst te zien op 3 en 24 juni

ETTEN-LEUR - In het Nederlands Drukkerij Museum, Leeuwerik 8 in Etten-Leur, zijn in juni voor het laatst de kunstwerken te bewonderen van Afke Posthuma en Anne Fey. De werken van beide kunstenaressen zijn uiterst uniek en origineel en zelden geëxposeerd in Nederland.

Afke Posthuma experimenteert succesvol met Ecoprint op papier en zijde. Anne Fey is een fenomeen met haar perfectionistische boekvouwkunst. Beide vrouwen werken op een hoog niveau in een discipline, waarin ze in Nederland op eenzame hoogte staan. In het museum bevindt zich verder een drukkerszaal met werkende drukpersen en is het mogelijk om zelf afdrukken te maken op een 200 jaar oude drukpers. Hoe een drukkerijtje gerund werd in de 20e eeuw is te zien in “het oude drukkerijtje” uit de 40er jaren, voorzien van zetbokken, gevuld met loden letters en oude drukpersen.
Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum “zelf aan het werk” met losse letters en diverse drukpersen. Een doe-museum dus. Boven een krantenhoek, waar je stil staat bij de hoeveelheid werk, nodig om één krantenpagina drukklaar te maken.
Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open op dinsdag- t/m vrijdagmiddag en op de zondagen 3 en 24 juni van 13.00 tot 16.30 uur.
Meer informatie over het museum is te vinden op de website: www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu [l]

Uniek boekvouwkunst van Anne Fey
Uniek boekvouwkunst van Anne Fey