Geen voetbalkooi en voetbaldoeltjes in Streek fase 2A

ETTEN-LEUR - Er wordt geen voetbalkooi voor de oudere jeugd opgenomen in de ontwerptekening van de Streek fase 2A in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur.

DOOR PETER HOUTEPEN

De vraag om zo'n voetbalkooi was een van de tien reacties die werd ingebracht tijdens de inspraakperiode met betrekking tot het woonrijp maken van de Streek fase 2A. Een voetbalkooi beschouwt de gemeente als een bovenwijkse voorziening en zo'n kooi staat al in de wijk aan de Hobodreef.

Voetbalgoaltjes

Ook het verzoek om het gazon nabij de Langstraat met de huisnummers 47 tot en met 61 te voorzien van voetbalgoaltjes wordt niet gehonoreerd. Reden voor de afwijzing is volgens de gemeente dat deze doeltjes dan te dicht op de parkeervakken zouden komen te staan.

Parkeervakken

De gemeente Etten-Leur gaat op basis van de ingekomen reacties wel iets doen met de haaksparkeervakken nabij de Langstraat met dezelfde huisnummers. Deze worden echter niet in oostelijke richting opgeschoven richting Meijerijstraat zoals door een bewoner was gevraagd. Wel wordt in het ontwerp een strook van tien parkeervakken opgenomen in plaats van de eerder beoogde twee stroken van vijf parkeerplaatsen. "Hierbij handhaven we de meest westelijke parkeervak en hebben hierdoor voldoende ruimte tussen parkeerstrook en de achterliggende watergang voor onderhoud aan het gazon", zo luidt het argument van de gemeente.[l]