Hoedadso bestaat inmiddels bijna 25 jaar. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN
Hoedadso bestaat inmiddels bijna 25 jaar. ARCHIEFFOTO PETER HOUTEPEN Foto:

Swingend en gratis concert van Hoedadso

ETTEN-LEUR - Als onderdeel van het Cultuurweekend dat Nieuwe Nobelaer dit weekend organiseert, treedt het plaatselijke theaterorkest Hoedadso op tijdens de Muzenacht op zaterdag 9 juni. Hoedaso speelt van 21.00 tot 00.00 uur op het evenementenplein van het cultuurcentrum.

DOOR PETER HOUTEPEN

Hoedadso bestaat inmiddels bijna 25 jaar en kent een traditionele bigbandbezetting met saxofoons, trompetten, trombones, gitaar, bas, piano en ritmesectie, aangevuld met vier vocals.

Repertoire

Onder leiding van orkestleider Adri Kas speelt het gezelschap een divers repertoire van muziekstijlen: naast de echte bigbandmuziek van jazz en swing ook Latin jazz, American songbook, musical, film, disco, dance, popsongs en hedendaagse muziek. Een greep uit het repertoire: Lady Madonna van The Beatles, Disco Inferno van The Trammps en een Abba medley. De toegang tot het concert is gratis.

Basisscholen

Dat weekend start op vrijdagmiddag 8 juni met het Sing-a-long concert voor alle basisscholen die deel hebben genomen aan het educatieve muziekprogramma Muziek met een staartje. Tijdens dit concert zingen de leerlingen mee met de liedjes die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. In de avonduren presenteren de theaterleerlingen van Nieuwe Nobelaer de voorstellingen waar ze het afgelopen cursusjaar aan gewerkt hebben.

Talenten

Zaterdag 9 juni staat in het teken van workshops en proeflessen. Belangstellenden kunnen binnenlopen bij de Muziekafdeling, meedoen met theater- en dansworkshops of zijn of haar artistieke talenten ontdekken op de afdeling Beeldend. Om 13.00 uur gaan ook een aantal bibliotheekactiviteiten van start. Zo wordt er onder andere voorgelezen aan peuters en kleuters. Tussen 16.00 en 17.00 uur mogen alle kinderen meezingen en dansen op de leukste liedjes uit onder andere Kinderen voor kinderen. Zaterdagavond is zoals al vermeld het evenementenplein het decor voor de Muzenacht met Hoedadso.

Open podium

Zondag 10 juni tenslotte wordt afgetrapt met een koffieconcert om 11.00 uur. Ook de rest van de dag kunnen bezoekers genieten van dans- en muziekoptredens verzorgd door leerlingen en ensembles van Nieuwe Nobelaer. In de bibliotheek wordt tussen 15.00 en 16.00 uur een open podium georganiseerd, waar lokale schrijvers, dichters, bloggers en vloggers hun werk presenteren.

Hoeken

Kortom, tijdens het weekend is in alle hoeken en gaten van Nieuwe Nobelaer het gebouw is iets te doen. Deelname aan de activiteiten en toegang tot de optredens zijn tijdens het gehele Cultuurweekend gratis.[l]