Vrijwilligers gezocht

ETTEN-LEUR - Wilt u meehelpen aan het zo lang mogelijk thuis laten wonen van ouderen? Bent U de vrijwilliger die op de koffie gaat!

In sept/okt 2018 starten Etten-Leurse vrijwilligers met het bezoeken van mensen van 80 jaar en ouder. Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken ze samen wat er goed gaat en wat er misschien minder goed lukt om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De vrijwilligers hebben een overzicht bij zich van wat er allemaal mogelijk is in Etten-Leur. De bezoeken zijn op vrijwillige basis.

De vrijwilligers voeren de bezoeken uit voor de KBO, Surplus, Avoord, Mariaparochie, gemeente en GGD. Deze organisaties willen uit de gezamenlijke resultaten van de bezoeken inspiratie halen voor hun (nieuwe) activiteiten in Etten-Leur. Activiteiten gericht op het zo lang mogelijk de eigen regie houden, zelfstandig blijven wonen en het kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

Profielschets vrijwilligers

Je/ U wilt een bijdrage leveren aan het zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en deelnemen aan de samenleving van mensen van 80 jaar en ouder.

Je/ U kunt gezondheid/ leven in een breder perspectief zien dan 'niet ziek zijn'/ ‘problemen hebben’.

Je/ U bent bereid een voorbereidende training te volgen (Nb: je/u kunt tussentijds rekenen op ondersteuning vanuit Surplus, Avoord en KBO).

Tijdens de training leren we U de 10 gouden communicatietips en weet U die na de training te gebruiken in het gesprek met een kopje koffie/ thee.

Je/ U kunt informatie over voorzieningen in Etten-Leur laten zien op een tablet en je/ u kunt (na een goede instructie) gegevens uit de gesprekken online registeren.

Wij zijn op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersteam. Het gaat om mensen die een paar uurtjes in de maand of per week beschikbaar zijn en affiniteit hebben met ouderen. Vrijwilligers kunnen zelf aangeven of ze in heel Etten-Leur actief willen zijn, in een aantal wijken of alleen in de eigen wijk. Voor meer informatie over de bezoekdienst, aanmeldingen kunnen mensen contact opnemen met: Linda Deckers, 06-42157178 of linda.deckers@surplus.nl. [l]