Links het team van ZPV Hieronymus (blauw) met Nienke Jonk, Selene Wortel, Senna Lindenberg en Nadja Wortel. Eerste werd PSV, derde ZPV Nuenen.
Links het team van ZPV Hieronymus (blauw) met Nienke Jonk, Selene Wortel, Senna Lindenberg en Nadja Wortel. Eerste werd PSV, derde ZPV Nuenen. Organisatie RZK 2018

Nadja en Selene Wortel weer kampioen van Zuid-Nederland

ETTEN-LEUR - 26 en 27 mei en 2 en 3 juni vonden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de regionale zomerkampioenschappen plaats. Zwemmers uit Limburg, Zeeland en Noord-Brabant reisden af om te strijden om de titel regionaal kampioen. Nadja en Selene Wortel uit Etten-Leur waren natuurlijk van de partij.

Tijdens deze kampioenschappen hadden beide dames een vol programma. Selene zwom 11 individuele afstanden en in 5 estafettes, Nadja zwom 12 individuele afstanden en in 4 estafettes. Nadja zwom op de 50 meter rugcrawl naar de derde plaats in 32.68. Op de 800 meter vrijeslag (10.08.28) zwom ze een persoonlijk record (pr) van 8 seconden! Selene zwom naar het zilver op de 50 meter vrijeslag (27.26) en de 50 meter schoolslag (34.05) beide in een pr. Op de 100 meter schoolslag won ze het brons, ook in een pr (1.15.94). Daarnaast eindigde ze 4 keer net naast het podium op een vervelende vierde plaats. Op de 50 meter vlinderslag (29.63) en 200 meter wisselslag (2.27.02) zwom ze een pr.

Met het estafette team op de 4x50 meter vrijeslag mixed zwommen Nadja en Selene samen met Wimar Lindenberg en Paul Koster het allersnelst van de regio. Met 1.44.26 wonnen ze het goud en werden ze dus kampioen van Zuid-Nederland. De 4x50 meter wisselslag mixed bestaande uit Selene, Nienke Jonk, Janne Englebert en Wimar won een week later de zilveren medaille. Hun tijd van 1.55.61 was onder het oude Nederlandse record, maar helaas was er een team net sneller. Op de andere estafettes zwommen steeds beide dames samen met Senna Lindenberg, Christel Brugmans, Valesca van den Bogert en/of Nienke Jonk. Op de 4x100 meter vrijeslag won het team brons, op de 4x100 meter wisselslag zilver. Op de 4x200 meter vrijeslag eindigden ze als vierde.

Over 2 weken staat het Nederlandse kampioenschap op het programma in de gloednieuwe zwemarena (Amarena) te Amersfoort. Dit is het laatste piekmoment van het seizoen. [l]

Links het team van ZPV Hieronymus (blauw) met Nienke Jonk, Selene Wortel, Senna Lindenberg en Nadja Wortel. Eerste werd PSV, derde ZPV Nuenen.