Presentator Peter Tunnisen in gesprek met voorzitter Ronnie Buiks.
Presentator Peter Tunnisen in gesprek met voorzitter Ronnie Buiks. Ad van den Wijngaart

Geslaagde netwerkbijeenkomst TechnoGroup Profwielerronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Tijdens een netwerkbijeenkomst voor sponsors van de TechnoGroup Profwielerronde Etten-Leur heeft voorzitter Ronnie Buiks een kijkje gegeven in de keuken van de Profronde en vertelde hij iets over het programma van de ronde die op zondag 19 augustus voor de twaalfde keer wordt georganiseerd en ondertussen uitgegroeid is tot het beste criterium van Nederland.

“Dat hebben we niet alleen te danken aan het deelnemersveld met de vele toppers die aan de start verschijnen, maar ook aan de uitstekende organisatie", aldus Buiks. Dat laatste werd ook onderschreven door enkele sponsors die op deze bijeenkomst aan het woord kwamen. Daarnaast onderscheidt de Profronde in Etten-Leur zich van de andere criteriums door de mogelijkheid een meet&greet te hebben met één of meerdere van de vele toppers die in Etten-Leur aan de start komen. Volgens Twan Robbeson van PEP Events & Media is een meet&greet een uitgelezen moment om klanten uit je netwerk te fêteren.

Sprinters
Voorzitter Ronnie Buiks onthulde verder dat er naast het gebruikelijke wedstrijdprogramma dit jaar een wedstrijd voor sprinters op het programma staat. Daarbij komen onder andere aan de start wereldkampioen op de kilometer sprint Jeffrey Hoogland (hij is ook in het bezit van 3 gouden EK medailles) en Nederlands nieuwste sprintsensatie Harrie Lavreysen.

Wielrenners
Martin van Steen van Cycling Service was aanwezig om uit te leggen hoe het vastleggen van wielrenners plaatsvindt. De belangrijkste contacten daarvoor worden gelegd tijdens de twee rustdagen in de Tour de France. "Maar dan nog ben je afhankelijk van toestemming van de ploeg en het programma waar een renner zich aan heeft te houden." Op de wielerkalender staat dit jaar op 19 augustus ook weer de laatste dag van de BinkBank Tour op de agenda en daar heeft Etten-Leur dus mogelijk 'last' van. Verder begint een week later de Vuelta en dan is het nog maar de vraag of deelname aan het criterium in Etten-Leur in de wedstrijdvoorbereiding past. Toch heeft Martin van Steen er volop vertrouwen in dat er weer een geweldig deelnemersveld aan het publiek in Etten-Leur kan worden gepresenteerd. Tot slot werd op de bijeenkomst een nieuwe fiets gepresenteerd, de zogenaamde Vincent van Gogh fiets. Het is een ontwerp van Thomas Snels in samenwerking met Giant.
Interesse in sponsoring van de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur op wat voor manier dan ook? Neem contact op met: info@wielertopsportetten-leur.nl. [l]

presentator Peter Tunnisen in gesprek met voorzitter Ronnie Buiks