Casper Spaans in actie op finales
Casper Spaans in actie op finales Edwin Spaans

Timo en Casper Spaans halen edelmetaal bij regionale kampioenschappen.

ETTEN-LEUR - De 12-jarige Casper Spaans nam afgelopen weekend deel aan de Brabantse Minioren Finales in Roosendaal. In het zwembad liep de temperatuur op tot boven de 40 graden, maar hij wist zowel op zaterdag als zondag het hoofd koel te houden en op 5 van de 6 afstanden een medaille te behalen.

Bij de 400 meter vrije slag legde hij in een zeer constant ingedeelde race beslag op een zilveren plak. Op de 100 meter vrije slag dook hij voor het eerst onder de grens van de 1.10 en met 1.08.31 haalde hij de derde plaats. Op de andere afstanden zwom Casper mooie persoonlijke records en voegde hij nog drie bronzen medailles aan zijn collectie toe. Met deze resultaten heeft hij zich geplaatst voor de Nationale Finales in Dordrecht op 1 juli.

Zijn broer Timo (15 jaar) zwom tijdens de Regionale Kampioenschappen van Zeeland, Brabant en Limburg maar liefst 14 afstanden. Hij zette er 13 om in een gouden plak en bemachtigde een derde plaats.

Met name op de 100 schoolslag sloeg hij een grote slag. In een nieuw Brabants record op de lange baan van 1.06.21 is hij de limiet voor de Europese Jeugdwedstrijden op 0,8 seconde genaderd.

Hij gaat op de NJJK, die op 19 juni starten, proberen onder deze limiet-tijd te duiken. Verder zal hij zijn eerste positie op de nationale ranglijsten op de 50, 100 en 200 schoolslag daar verdedigen en proberen de titel op te eisen. [l]

Start van Timo Spaans op 100 schoolslag
Start van Timo Spaans op 100 schoolslag