De derde helft van het gebodypainte zaterdag 3 en zondag 5 elftal op het terras. FOTO PETER HOUTEPEN
De derde helft van het gebodypainte zaterdag 3 en zondag 5 elftal op het terras. FOTO PETER HOUTEPEN Foto:

Voetbalvereniging DSE sluit feestweek af

ETTEN-LEUR - Een feestavond met ambiance van De Kinkels heeft zaterdagavond de feestweek van voetbalvereniging De Sportvriend Etten (DSE) op het sportcomplex aan de Olympiade afgesloten. De feestweek vond plaats ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de vereniging.

DOOR PETER HOUTEPEN

Voorafgaand aan de afsluitende avond vond zaterdag een grote barbecue plaats en een reünie voor leden en oud-leden. Hierbij waren ook de twee oprichters van de club aanwezig, de nu 88-jarige Piet Matthijssen en de 85-jarige Rinus Braspenning.

Naam

DSE werd overigens in 1958 opgericht onder de naam DSV, een verwijzing naar café De Sportvriend aan de Zundertseweg. Na het aanvragen van de licentie moest op last van de KNVB de naam gewijzigd worden in de Sportvriend Etten (DSE), omdat er in Delft al een voetbalclub bestond met de naam DSV. Saillant detail is wel dat na de officiële oprichting de eerste vriendschappelijke wedstrijd er eentje tussen DSE-DSV was.

Bodypaint

De zaterdag was begonnen met activiteiten voor de jeugd, voor wie een circuit met spelletjes was uitgezet. Vrijwel tegelijkertijd vond een wedstrijd plaats tussen het derde zaterdag- en het vijfde zondagelftal, die voor deze gelegenheid gebodypaint - op het broekje en de sokken na - het veld betraden. Dit overigens inclusief de scheidsrechter en zijn twee assistenten. Dat een van die twee bij een loepzuiver buitenspeldoelpunt de vlag naar beneden hield, werd maar voor lief genomen. Bijkomend voordeel van deze bodypaint actie was wel dat na er na afloop geen shirts geruild hoefden te worden en dat de derde helft meteen op het terras naast het veld een aanvang kon nemen, vergezeld van de welbekende gele rakkers en een enkele peuk.

Vlaai

Overigens verliep de koeschijtwedstrijd die zaterdag ook nog werd gehouden erg moeizaam. Koe Ans wilde haar vlaai maar nergens kwijt op het veld. Na anderhalf tevergeefs gewacht te hebben, werd door de organisatie de plek gemarkeerd waar Ans op dat moment stond om zo de winnaar van het vak en de omliggende vakken aan te wijzen.

Sportcafé

Tijdens de feestweek was eerder in de week onder andere een sportcafé gehouden met deelname van oud-voetballer Youri Mulder en scheidsrechter Bas Nijhuis, verder een Ladies Night en een feestavond met een optreden van De Lustige 5.

Promotie

Om het feest helemaal compleet te maken bij het jubilerende DSE, promoveerde het eerste dameselftal zondag (terug) naar de landelijke Hoofdklasse door in Oosteind met 0-3 te winnen van OVV'67.[l]