Unitas'30 plaatst zich voor finale nacompetitie

ETTEN-LEUR - Unitas'30 maakt nog steeds kans om volgend seizoen wederom in de tweede klasse van het zondag amateurvoetbal uit te komen.

DOOR PETER HOUTEPEN

Het team uit Etten-Leur plaatste zich zondag - wederom na het nemen van penalty's - voor de derde en laatste ronde van de nacompetitie, waarin het strijdt om behoud van de tweede klasse.

Nodig

Nadat een week eerder in een knotsgekke partij voetbal tegen RBC Roosendaal met een 4-4 stand na negentig minuten en 5-5 na de verlenging een penaltyserie nodig was (die door de ploeg uit Etten-Leur werd gewonnen), waren ditmaal wederom strafschoppen noodzakelijk na het gelijke spel tegen TSC uit Oosterhout.

Lat

Na negentig minuten stond het zondag 1-1 op sportpark De Lage Banken in Etten-Leur. De thuisploeg keek al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de tweede helft bracht Danny Lauwen met een rake trap in de kruising Unitas langszij. Verder werd er niet meer gescoord, ook in de verlenging niet. In de daaropvolgende penaltyreeks miste Unitas meteen de eerste pingel, maar die werd meteen goedgemaakt door doelman Roy Janssens, die de eerste strafschop van TSC stopte. Omdat daarna alle acht 11 meters wel het net vonden, stond het na de reguliere serie 4-4. In de om en om reeks schoot Unitas raak en TSC op de lat, waardoor plaatsing voor de laatste ronde van de nacompetitie een feit was.

Finale

In die finale speelt Unitas'30 op zondag 17 juni thuis tegen derdeklasser SvSSS. Die club uit Udenhout plaatste zich zondag eenvoudig voor de eindstrijd door met 6-0 te winnen van Philippine uit het Zeeuwse Terneuzen.[l]