Ries Jaspers (midden) geniet van
Ries Jaspers (midden) geniet van "het spelletje". Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet

ETTEN-LEUR - Heerlijk was het om in het zonnetje met de beugelaars op de beugelbaan bij De Linde te genieten van "het spelletje", zoals Ries Jaspers het altijd noemt. En natuurlijk nemen we tijdens de pauze op het terras een drankje en vernemen dan het laatste nieuws van Kees Naalden.

Zowel woensdag 13 juni als vrijdag 15 juni zijn er 5 partijen gespeeld. Martien de Jong en Jan van der Wal speelden zelfs elke speeldag 4 keer. Ze hadden nog wat in te halen. Bijkomend voordeel voor Martien is nu, dat hij de achtervolgers op Piet Verhoeven aanvoert met een gemiddelde van bijna 28. Piet pakte weer elke speeldag zijn 3 gespeelde partijen de volle winst. Voor alle duidelijkheid, steeds met verschillende medespelers, die hij nooit zelf kiest!

Ook Ries Jaspers is goed op dreef. Hij wordt inmiddels geroemd voor de trefzekerheid van de lange ballen. Daarom heeft voor menig tegenspeler het ver weg spelen van de speelbol geen zijn. Ries oefent nu specifiek op het korte werk, want dat verdient nog wat verbetering, aldus Ries zelf. [l]