Unitas'30 stelt behoud tweede klasse veilig met 8-0 zege

ETTEN-LEUR - Unitas'30 uit Etten-Leur heeft zich verzekerd van een volgend in de tweede klasse van het zondagamateurvoetbal.

DOOR PETER HOUTEPEN

Zo moeilijk als het in de eerste twee rondes van de nacompetitie ging, zo relatief makkelijk ging het zondagmiddag in de finale tegen huidig derdeklasser SvSSS. De tegenstander uit Udenhout werd op sportpark De Lage Banken in Etten-Leur met liefst 8-0 aan de kant gezet.

Optimaal

Tot de rust kon de tegenstander de ploeg uit Etten-Leur nog bijbenen met 0-0, maar SvSSS stond toen al wel met tien man na een rode kaart. Na de hervatting profiteerde Unitas'30 optimaal van de man meer situatie en scoorde in 45 minuten acht keer. De 'tien, tien, tien' door de supporters vanaf de zijlijn werd net niet aangetikt. De doelpuntenmakers voor Unitas waren Danny Lauwen (twee keer), Matthijs Broos, Rowan Witting, Tim van Noord, Jordy Bollaart, Ferdy Barendse en Tim Lukus.

Lang

Met de 8-0 zege en daarmee het behoud van de tweede klasse, komt een einde aan een lang seizoen voor Unitas'30. Op voorhand wist het team aan het eind van de reguliere competitie al dat drie extra wedstrijden zouden beslissen over handhaving of afdalen naar de derde klasse. In de eerste twee duels, respectievelijk tegen RBC Roosendaal en TSC uit Oosterhout, waren telkens 120 minuten voetbal en penalty's noodzakelijk om de volgende ronde te halen.[l]