Burgemeester Miranda de Vries verwelkomt de aanwezige zzp-ers.
Burgemeester Miranda de Vries verwelkomt de aanwezige zzp-ers. Marian Schutte

Succesvolle herhaling ZZP ONLY event voor zzp-er

ETTEN-LEUR - Tijdens het ZZP ONLY event dat donderdag 14 juni werd gehouden bij de Rabobank, legde ruim 80 zzp-ers de verbinding met elkaar. Het event, een initiatief van MKB netwerk Etten-Leur, kwam tot stand in samenwerking met de Rabobank, de gemeente Etten-Leur en een aantal andere sponsoren die de zzp-ers in Etten-Leur een warm hart toe dragen.

Het thema dit jaar was verbinding. Na de opening door Elzemieke Schouten, voorzitter MKB Etten-Leur, volgde een welkomstwoord van burgemeester Miranda de Vries. De burgemeester stond stil bij de grootte van de groep zzp-ers (ruim 50%) binnen alle ondernemingen in Etten-Leur, en hun invloed die zij gezamenlijk hebben op de Etten-Leurse economie. Daarna was het tijd om verbinding temaken in de introductieronde. Niet alleen de zzp-ers onderling, maar ook met vertegenwoordigers van de diverse netwerkorganisaties die Etten-Leur rijk is. Deze introductieronde werd door verschillende zzp-ers zeer gewaardeerd. Zo kon menin gesprek komen met andere zzp-ers uit de eigen gemeente. Na de korte introductieronde kozen de zzp-ers tussen de verschillende break-outsessies die de sponsoren hadden georganiseerd, vanuit de thema’s die leven onder de zzp-ers. Zo werd in de break-outsessie van Paul Smits van de Rabobank stil gestaan bij arbeidsongeschiktheid en de impact hiervan op de financiële situatie. In de break-outsessie van Witlox VCS, die werd verzorgd door Bart van den Brule, konden zzp-ers hun vragen op het gebied van de AVG wetgeving stellen. Ook konden ze zien of alles nu goed geregeld is conform de wetgeving of dat er nog stappen gezet moeten worden. Esther de Vroomen ging vanuit Virtual Backoffice in gesprek met ondernemers over het uitbesteden van werkzaamheden die ‘erbij’ komen om je bedrijf te runnen, naast het product of de dienst die je eigenlijk levert en de voordelen hiervan. Tijdens de break-outsessie van Renate Manders van Mind for Marketing konden de zzp-ers de eerste aanzet maken van het bepalen van hun merkwaarden. Zo kwamen ze er achter dat dit toch best lastig was om te formuleren. Vanuit de break-outsessies was er gelegenheid om nieuwe contacten weer op te zoeken en met elkaar na te praten over de eigen onderneming, ervaringen en de informatie die ze deze avond hadden gekregen.

Succes
Schouten omschreef aan het eind de avond als volgt: “Het tweede ZZP Only Event was weer een succes. De Etten-Leurse zzp’er heeft verschillende netwerken kunnen ontmoeten, maar vooral ook andere zzp-ers. Je merkt dat dit initiatief leeft onder zzp-ers en dat het gewaardeerd wordt dat dit door de gemeente Etten-Leur, Rabobank en de andere sponsoren mogelijk gemaakt wordt. Zzp-ers zijn zich steeds bewuster dat het samen makkelijker gaat dan alleen. Verbindingen maken is belangrijk. Niet alleen om klanten te werven, maar ook om ervaringen uit te wisselen en te horen dat anderen tegen dezelfde problemen aan lopen als jij.” [l]