Afbeelding

Informatieavond pleegzorg

BREDA - Elk kind verdient een veilige en fijne jeugd, maar soms gebeuren er dingen in een gezin waardoor het ouders (tijdelijk) niet meer lukt om hun kind zelf op te voeden. Dan zijn er gelukkig pleegouders die een kind een plaatsje in hun huis en hart kunnen bieden. Pleegouders zijn nog altijd hard nodig, ook in Breda en omstreken.

Informatieavond

Op maandag 2 juli van 20.00 tot 22.00 uur is er in het kantoor van Juzt een informatieavond over pleegzorg. Hoe is het om pleegouder te zijn? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Kun je werk en pleegzorg combineren? Op deze en andere vragen krijgt u tijdens de vrijblijvende informatieavond een antwoord. Ook zal een pleegmoeder vertellen over haar ervaringen en informeert een medewerker u over de voorbereiding en begeleiding.

Pleegouderschap

Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder, een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze informatieavond www.juzt.nl/actueel/agenda/ . Verhalen van pleegouders en pleegkinderen die inmiddels volwassen zijn staan op www.supergewonemensengezocht.nl.

Over Juzt

Juzt biedt specialistische hulp bij meervoudig complexe gezinsproblematiek en bij situatie van huiselijk geweld. Altijd zo licht als mogelijk en zo intensief als nodig. Vanuit haar kernwaarden - vertrouwen, verbinden, vakmanschap - werkt Juzt aan veiligheid. Juzt onderscheidt zich door kwalitatieve zorg van zeer hoog niveau te bieden. Met gefundeerde kennis en kunde rondom systemisch werken, hechtings- en traumaproblematiek en veiligheidsrisico’s in gezinssituaties. [l]