Hieronymus-zwemsters Christel Brugmans, Selene Wortel en Valesca van den Bogert.
Hieronymus-zwemsters Christel Brugmans, Selene Wortel en Valesca van den Bogert. Senna Lindenberg

Finales voor Etten-Leurse Selene Wortel en Jaro Musters

ETTEN-LEUR - 22 tot en met 24 juni was de Amerena in Amersfoort het toneel voor het Open Nederlandse kampioenschap zwemmen op de lange baan 2018. Uit Etten-Leur waren er twee deelnemers: Jaro Musters en Selene Wortel. Ook Nadja had zich geplaatst, maar kon wegens een blessure niet deelnemen.

Jaro kwam in actie op de 50 meter rugcrawl. Hij plaatste zich met 28.23 als 13e voor de finale. In de finale ging hij nog een tandje harder en zwom een nieuw persoonlijk record van 27.95. Deze tijd was goed voor de 11e plaats van Nederland.
Selene verscheen negen keer aan de start in Amersfoort. Zeven keer op een individuele afstand, twee keer met de estafette. De beste prestatie zette ze neer op de 200 meter wisselslag, waar ze zich als 10e plaatste voor de finale in 2.28.47. In die finale begon ze harder dan haar snelste tijd ooit, maar dat moest ze bekopen op de laatste meters. Met 2.29.01 werd ze uiteindelijk 13e. Op de 100 meter schoolslag plaatste ze zich ook voor de finale in 1.16.99, deze moest ze helaas afmelden wegens een tentamen aan de TU Eindhoven de volgende dag. Daarnaast kwam ze nog in actie op de 50 en 100 meter vrije slag, 50 meter schoolslag, 50 meter vlinderslag en 400 meter wisselslag. Met het estafetteteam eindigde ze op een 10e en 12e plaats.
Uitslagen en races terugzien kan via: www.zpv-hieronymus.com en www.youtube.com/zwemsporttv [l]