Twan Franken houdt van klussen die 'niet standaard' zijn. FOTO MARJANNE DIJKSTRA
Twan Franken houdt van klussen die 'niet standaard' zijn. FOTO MARJANNE DIJKSTRA Foto: Marjanna Dijkstra

Nieuwe stap voor Twan Franken Bouwwerken

ETTEN-LEUR – Jaren werkte Twan Franken onder de naam van De Klussenier, maar het werd tijd voor een nieuwe stap. Franken veranderde de naam van zijn bedrijf onlangs in Twan Franken Bouwwerken en blijft onder die naam de kwaliteit van werk leveren die zijn klanten gewend zijn.

DOOR MARJANNE DIJKSTRA

Op 1 juli van dit jaar werkt Twan Franken 11 jaar voor De Klussenier, maar het was tijd voor verandering zo vertelt hij. "In de crisistijd in 2007 ben ik begonnen en sinds die tijd ben ik heerlijk aan de slag. Met Twan Franken Bouwwerken starten mijn vrouw Ria – zij doet de administratie – en ik onze eigen toko. Dat voelt heel erg goed. We hebben nog steeds klanten van het eerste uur." De naamswisseling was niet zomaar voor elkaar, het echtpaar is er al een jaar mee bezig. Ria Franken vertelt: "Van naam naar logo: het moest allemaal worden bedacht en geregeld. Als je zo'n naam en logo eenmaal hebt, is het wel een kwestie van uitvoeren, maar alles moet om. Denk aan een website, kleding en de auto moest opnieuw bestickerd. Ook moet de nieuwe naam overal doorgevoerd worden in telefoonlijsten. Maar buiten die nieuwe naam verandert er niets aan het vakmanschap dat wij leveren."

Werkzaamheden
Twan Franken Bouwwerken kan voor veel verschillende klussen worden ingehuurd. Zo zet Twan Franken serres en overkappingen, maar gaat hij ook in badkamers en toiletten aan de slag en maakt hij uitbouwen. Bij een klus werkt hij soms samen met collega's die andere zaken binnen een verbouwing regelen zoals stukadoren en verven. Op het moment is de agenda van Twan Franken vrij vol. "We hebben nu veel badkamers om te doen, maar ook kleine en grotere verbouwingen. Na de bouwvak start ik met een serre-uitbouw en een schuur. Tot aan het einde van het jaar zitten we met grote klussen vrij vol, maar bellen voor een afspraak is altijd mogelijk."

Flexibel
Volgens Ria Franken onderscheidt Twan Franken Bouwwerken zich in het meedenken met de klant. "We vinden het belangrijk om altijd mee te denken en zijn flexibel. Klanten dragen hun idee aan en wij kijken of dat past en zullen altijd vertellen wat wij denken dat de beste oplossing is. Uiteindelijk besluit natuurlijk de klant hoe hij het wil. We blijven achter ons product staan, maar mocht een klant niet tevreden zijn dan doen we er alles aan om tot een oplossing te komen." Twan Franken werkt niet alleen in Etten-Leur, maar is in de wijde omgeving – zoals in Rijsbergen, Hoeven, Rossendaal, Breda, Oosterhout en Bergen op Zoom - aan de slag . Het bedrijf is ook Velux montagepartner. Twan Franken vertelt: "Dus wie een dakraam wil kan dat aanvragen op de site van Velux. Uiteindelijk kun je dan kiezen voor een monteur en daar komen wij in beeld. We gaan dan bij de klant langs om een en ander te regelen." Twan Franken besluit: "De leukste klussen? Dingen die niet standaard zijn. Ik vind het ook fijn dat geen dag hetzelfde is. Dat maakt het lekker afwisselend." [l]