Sophie Verdaasdonk geselecteerd voor CTO

ETTEN-LEUR - Sportvrouw van het jaar 2017 van Etten-Leur, softballster Sophie Verdaasdonk, is samen met enkele andere Nederlandse talenten geselecteerd voor het CTO in Amsterdam.

CTO is een initiatief van het NOC*NSF en staat voor Centrum voor Topsport & Onderwijs. Hier krijgen topsporters en talenten van diverse takken van sport de unieke kans om fulltime trainen, studeren en wonen te combineren. Trainingsaccommodaties, onderwijsfaciliteiten, huisvesting, topsportleefstijl coaching en (para)medische begeleiding zijn beschikbaar voor de sporters.

Intensief

Met de uitdaging om te proberen de softballtop te halen, begint Sophie Verdaasdonk vanaf augustus op weekdagen met haar intensief programma op het CTO. In de weekenden gaat ze met haar team Roef wedstrijden in de Golden League spelen om te proberen zo hoog mogelijk te eindigen in het kampioenschap van Nederland.

Ziekte

Na haar eerste succesvolle jaar op het hoogte niveau softball niveau, waarin ze met haar team Roef derde van Nederland werd, met het Nederlands team onder 16 jaar de Europese titel wist te winnen en tot slot ook nog werd verkozen tot sportvrouw 2017 van Etten-Leur, begon het seizoen 2018 minder glorieus voor Verdaasdonk. In februari werd ze getroffen door de ziekte van Pfeiffer, gevolgd door enkele blessures, waardoor ze maar beperkt kon spelen en trainen. Hierdoor is ze niet op tijd fit genoeg om in juli met het Nederlands team in Italiƫ een gooi te kunnen doen naar de Europese titel voor landenteams onder 19 jaar. De potentie van de 17-jarige Etten Leurse softbalster is echter niet onopgemerkt gebleven gezien haar selectie voor het Centrum voor Topsport & Onderwijs in Amsterdam.[l]