Succesvolle clubkampioenschappen Z&PC DIO

ETTEN-LEUR - Op zondag 17 juni werden de jaarlijkse Clubkampioenschappen gezwommen door de zwemmers en zwemsters van Z&PC DIO. Het was dit jaar een speciale wedstrijd, gezien het de eerste wedstrijd was in het nieuwe zwembad! De wedstrijd bestond uit alle slagen 50 meter, of 25 meter voor de jongere zwemmers. Vier keer voluit sprinten dus.

Er werd gezwommen in de volgorde van de wisselslag, dus als eerste was de vlinderslag aan de beurt. Een zware slag maar door iedereen werd een goede start van de wedstrijd gemaakt.

Na de rugcrawl was het tijd voor de eerste prijsuitreiking en werden de medaillewinnaars gehuldigd in het zwembad.

Na een korte pauze werd er gestart op de schoolslag en ondanks de opkomende vermoeidheid werd er hierop heel goed gezwommen.

Als laatste was de borstcrawl aan de beurt, waar de strijd om de klassementen werd beslist. Na een aantal spannende races zat de laatste gezamenlijke wedstrijd van het seizoen erop en konden we terugkijken op een goed verlopen en gezellige middag, met een totaal van maar liefst 68 persoonlijke records!

Medaille uitreiking

Na een ijsje was het tijd voor de uitreiking van de laatste medailles en de bekendmaking van de totaalklassementen.

Bij de jongens/heren mogen Amin Bergi (<10 jaar) en Jasper Bakker (<12 jr) zich Clubkampioen noemen bij de recreanten.

Renzo Tamerus (<12 jr), Jayden Farla (<14 jr), Kyrian Diepens (<16 jr) en Mathijs van der Logt (16jr en ouder) wonnen hun klassement bij de startvergunninghouders.

Bij de meisjes/dames gaan de titels bij de recreanten naar Els Vervaart (<10jr), Froukje van Dravik (<12 jr) en Madelief Schuurs (<16 jr).

Bij de startvergunninghouders werden Lotte Blanken (<10 jr), Ilse de Regt (<12 jr), Melissa Tamerus (<14 jr), Rosa Ta (<16 jr) en Jolanda Post (16jr en ouder) dit jaar Clubkampioen.[l]