Team Miles against Cancer na hun tocht in 2017
Team Miles against Cancer na hun tocht in 2017 Milène Kuijlaars

Miles Against Cancer haalt bijna € 6.000 op voor Prinses Máxima Centrum

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 7 juli aanstaande stapt het team Miles against Cancer, bestaande uit Remco Wevers en Peter Kuijlaars, op de fiets om binnen 24 uur een tocht van 500 km te gaan voltooien. Met deze tocht proberen zij geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Dit centrum heeft als doel om kinderen met kanker te grenzen met een optimale kwaliteit van leven.

De bijdrage van team Miles against Cancer is specifiek gericht op het bewegingsprogramma "MAXIMAal Bewegen".

Voor kinderen met kanker is het, hoe moeilijk soms ook door hun ziekte, belangrijk dat hun fysieke en mentale ontwikkeling zoveel als mogelijk door blijft gaan. Zij ervaren veel meer barrières om fysiek actief te zijn en brengen dus meer tijd zittend en liggend door. Op allerlei manieren proberen zij de kinderen –en hun ouders en eventuele brussen – bij te staan om zoveel mogelijk het gewone leven door te kunnen zetten. Zij proberen bewegen te stimuleren, gezonde voeding te bevorderen, kinderen het gevoel te geven dat ze ondanks alles nog wat regie houden over hun leven.

MAXIMAal Bewegen heeft dus als doel kinderen met kanker meer te laten bewegen, zowel tijdens als na hun opname in het centrum, op een voor hen passend niveau. Het beweegprogramma dat rekening houdt met deze barrières en kijkt naar de mogelijkheden van ieder kind op individuele basis.

Inmiddels hebben Remco en Peter ruim € 5.700 opgehaald en lonkt de € 6.000!

Help hen een mooi bedrag aan het Prinses Máxima Centrumte överhandigen door uw bijdrage over te maken op: NL63 RABO 0174 9411 37 t.n.v. Stichting Steun het prinses Maxima Centrum o.v.v. Miles against Cancer. Om te zorgen dat de bijdrage wordt gebruikt voor MAXIMAal Bewegen is het verzoek om genoemde vermelding te gebruiken.

Gezien de weersvooruitzichten zal de tocht de nodige energie vragen.

Daarom moedig Peter en Remco aan als zij op zaterdag 7 juli en zondag 8 juli omstreeks 12.00 uur door Etten-Leur rijden. [l]