Een indruk van het passieconcert in 2018.
Een indruk van het passieconcert in 2018. Marieke Hanegraaf

Meld u nu aan voor nieuw project passieconcert

ETTEN-LEUR - Op 6 april 2019, dat is nog ver weg op de kalender, is er voor de elfde keer een passieconcert in de Lambertuskerk te Etten-Leur door Stichting Projectkoor Etten-Leur. Probleem: er is nog geen koor. Maar dat kan over enkele weken anders zijn, want het aanmelden hiervoor is vanaf nu mogelijk.

Elk jaar ontstaat er zo weer een koor van tegen de 50 zangers en zangeressen. Iedereen met serieuze interesse voor serieuze muziek, en die bereid is om een half jaar lang wekelijks te repeteren is van harte welkom om zich in te schrijven. Zo doen er veel zangers al jaren mee.
Degenen die zich voor het eerst aanmelden doen er goed aan om even met het bestuur en dirigent te overleggen of dit project voor hen een mooie invulling wordt voor de wintermaandagavonden als er gerepeteerd wordt. Mogelijk is een korte stemtest nodig om te bepalen waar je plaats komt in het koor.
De repetities beginnen op 8 oktober in De Baai aan Lukaserf 2 te Etten-Leur. In de schoolvakanties zijn er geen repetities.

Lukaspassion
Deze keer staat de Lukaspassion van Bach op het programma, een werk waarmee 11 jaar geleden is begonnen, maar dat nu volledig zal worden uitgevoerd, compleet met solisten en orkest.
Door de dirigent, Dieneke Bicknese-de Rhoter wordt altijd bewust gekozen voor een programma, dat niet te lang duurt (kerkbanken kunnen hard zijn), maar waarbij de volheid van de muziek en ook de erin gelegde emoties, passend bij de weken voor Pasen, volledig tot hun recht komen. Elk jaar weer weet Passie voor de Passie, zoals dit project heet, de kerk weer vol te krijgen. Wie interesse heeft: wacht niet met inschrijven, want voor je het weet is het koor vol.
Voor info bijvoorbeeld over de totale kosten en aanmelding zie de website: www.projectkoorettenleur.nl of bel naar 076-5034232. [l]