Zomerschaken Staunton

ETTEN-LEUR - Vanaf 6 juli gaat Staunton, iedere vrijdagavond tot en met 24 augustus, dus 8 avonden, in wijkgebouw D'n Drempel schaken.

Ook dit jaar gaan we in de zomermaanden weer lekker schaken. De opzet is een mix van het bekende Open Kampioenschap en het spelen van meerdere partijen op een avond om bij een beperkt aantal avonden toch een mooie competitie te kunnen spelen.

De schaakavonden vinden plaats in in wijkgebouw D'n Drempel, de vaste speellocatie van SV Staunton, Halewijnstraat 47 te Etten-Leur. De Drempel is helaas 3 weken dicht en daarom wordt er op vrijdag 27 juli, 3 augustus en 10 augustus in De Linde geschaakt. Wipakker 16, 4872 XH Etten-Leur. Aanvang 20.00 uur (inloop vanaf kwart voor 8); einde voorzien rond half 12.
Om aan het einde ook de winnaars een prijsje te kunnen geven, vragen we een kleine bijdrage per avond.

Iedere avond speelt iedereen 3 partijen met een half uur per persoon per partij. Partijen worden bepaald door vrije loting (ongeacht sterkte). Het is niet mogelijk om binnen 5 rondes weer tegen de zelfde speler uit te komen. De beste 15 resultaten van de 24 partijen tellen mee. De score wordt bepaald via de zelfde puntentabel als het OK.

Op deze manier hopen we het zo interessant mogelijk te maken voor iedereen (leden en niet leden) om een paar avonden in de zomer te komen schaken. Iedereen die om 8 uur binnen is wordt ingedeeld voor die avond. [l]