Peter Osendarp toont zijn kunstwerken.
Peter Osendarp toont zijn kunstwerken. Piet van Aaken

Feestelijke Petrus en Paulusviering in Petruskerk

ETTEN-LEUR - Het afgelopen weekend werd in de Petruskerk het feest van Petrus en Paulus gevierd. De officiële datum voor dit feest is 29 juni. In de Petruskerk is het inmiddels een traditie geworden om op de zondag voor of na 29 juni de viering extra feestelijk aan te kleden en hiermee het pastorale werkjaar af te sluiten.

Het Petruskoor en het kinderkoor de Hartegalen hadden voor deze gelegenheid de handen ineen geslagen om het geheel met muziek en zang te omlijsten. De kinderen hadden hiervoor zelfs een liedje in het latijn, en het onze vader in het Pools ingestudeerd terwijl de volwassenen ook enthousiast de liedjes van het kinderkoor meezongen. De mannen van het Hubertusgilde, die zoals ieder jaar hun medewerking verleenden, brachten hun nieuwe beschermvrouw, burgemeester Miranda de Vries mee en openden de viering met tromgeroffel.
Thema van de viering was ‘zoveel gezichten, zoveel talenten, zoveel kansen’. Pastor Ad Rouwendal verwees in zijn overweging naar de 153 verschillende vissen die Petrus uit het water haalde.
Na de viering gaf het gilde een vendelgroet en konden de parochianen genieten van de portretten die tentoongesteld werden. Het bleef nog lang gezellig in de Petruskerk. Iedereen was zo enthousiast over deze tentoonstelling dat besloten werd deze te laten staan tot en met het komende weekend. [l]