Okinawa's Etten-Leur geslaagd voor examen.
Okinawa's Etten-Leur geslaagd voor examen. Foto: Wendy Jansen

Okinawa karateka's geslaagd

ETTEN-LEUR - Bij kinawa Kyokushin uit Etten-Leur en Zundert werden er in mei, juni en juli volop examens afgenomen. Er waren in totaal 8 examen ronden van verschillende groepen junioren en senioren. Na een vol jaar trainen gingen 52 leerlingen op voor een hogere slip of kyugraad.

Na een intensieve warming-up volgde een aantal techniek reeksen in stamina vorm, een conditioneel onderdeel waarin veelvuldig karate technieken worden uitgevoerd. Hierna moesten de examen kandidaten hun vaardigheden en kennis voor hun betreffende graad demonstreren, met als onderdelen de gevecht-kumite ( verdediging vorm ) verschillende kata’s oplopend in moeilijkheidsgraad ( een klassieke schijngevechtvorm in vaste geografie ). Ook kracht en uithouding vermogen werden getest, doorzetting vermogen is van groot belang in het Kyokushin-karate. In het laatste examen onderdeel kwam het sparren aan bod.
Vijf ronden van 3 minuten, een pittige test omdat het hier full-contact karate betreft. Kyokushin-karate staat hiermee wereldwijd bekend als “the strongest karate” Doordat de sparring erg realistisch is, word de stijl uitermate effectief bevonden. Van harte gefeliciteerd! Leerlingen en ouders kunnen trots zijn op de knappe prestaties.

Programma
Het is nu zomervakantie voor de Okinawa's. Op maandag 20 augustus beginnen de reguliere lessen. Sportstimulering: Voor 3 en 7 september kunt zich via onze website aanmelden voor een gratis kennismakings les Kyokushin karate en Kickboxing. Op 15 september staat de strandtraining gepland in Burgh-haamstede. Save the date!
Meer info: www.jansenkarate.com [l]