Dojo examens voor jeugd en volwassenen

ETTEN-LEUR - Karate-do SAN heeft afgelopen week het schooljaar afgesloten met het dojo examen voor de jeugd en volwassenen. Een groot gedeelte van de leden deed daaraan mee.
Onder toezicht van meer dan 50 belangstellenden werden alle graden van wit naar bruin afgenomen.

De volgende leden slaagden voor hun examen:
Jibbe Ittman en Frank Hamers: witte band met 2 slippen;
Narek Wanis, Noraijr Wanis en Kevin van Mol Kharka Chhetri: gele band;
Anneloes Bruijns, Achana Kasi en Tycho Etienne: oranje band;
Timothy de Wild, Kyan van Poeijer en Jayden van Aert: oranje band met 1 slip;
Michon Kosten: oranje band met 2 slippen;
Jayden Herwin: oranje band 3 slippen;
May van Dorst, Marly Maatjens en Indy Engelsma: groene band;
Melih Tufecki en Mikail Tufecki: groene band 3 slippen;
Marwan Didi: blauwe band 1 slip;
Sem Roovers en Jeroen Haperen: bruine band 3e kyu; en Tim Helmons: bruine band 2e kyu.
Dit was het eerste kyu examen wat volgens de TOtaal regels beoordeeld werd. De kandidaten voor de bruine banden (3e kyu en 2e kyu) deden het examen wat voor 80% bestond uit het 1e TOtaal Dan graad examen.

'Proef' examen
Voor alle 1e kyu van SAN en enkele deelnemers van andere scholen die het willen ervaren zal in december het “proef” examen gehouden worden volgens de regels van het 1e TOtaal Dan graad examen.
Zij die daarvoor slagen zullen een dojo zwarte band verdienen! Deze zal echter nog wel verzilverd moet worden bij de KBN (Karate Bond Nederland) tijdens het echte officiële examen!
Binnen de KBN is het de laatste jaren gebruikelijk dat dit soort dojo-examens gehouden worden. Diverse stromingen binnen de KBN hebben naast de officiële examens ook hun dojo of zelfs stijl examen mbt zwarte band ( 1e tm 6e dan). Diverse leraren binnen de KBN, waaronder ook de leraar van Karate do SAN Con Voermans, hebben ook zulke dubbele Dan graden. De Dan graden van de KBN zijn rijkserkend! De leden zullen dus 2 x super hun best moeten doen! [l]