JazzO'leans
JazzO'leans W. Klaassen

Zondag 22 juli JazzO'leans bij 't Boomke in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Op zondagmiddag 22 juli geeft de Etten-Leurse oude stijl jazzformatie JazzO’leans een concert bij lunchcafé ’t Boomke aan de Ettenseweg 52 in Rijsbergen.

JazzO'leans is een sinds 2015 bestaand orkest uit Etten-Leur. Het werd gevormd door een aantal jazzmuzikanten die al eerder met elkaar speelden in diverse orkesten. Een tamelijk nieuw orkest dus, maar met vele jaren ervaring in het spelen van oude stijl jazz. De muziek van dit orkest is gebaseerd op de muziek uit New Orleans, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen. Het orkest speelt zowel op podium als op straat, is daarmee zeer flexibel en maakt met veel plezier muziek bij allerhande gelegenheden. Oude stijl jazz is voor hen een feestje en dat is ook wat het moet zijn, zowel voor de muzikanten als voor het aanwezige publiek.

Bezetting
Piano en banjo, muzikaal leider; Rob Roldaan, rieten; Pieter Smith, trombone; Frits van der Horst, cornet; Berry Rijnen, banjo; Frans van der Straten, sousafoon; Cees van Sundert, snare drum en washboard; Dick Verwijk en base drum; Peter van Deursen.

Ongedwongen middag
Het concert vangt aan om 14.00 uur en uiteraard is de toegang gratis. Iedereen is welkom bij deze middag oude stijl jazz. Zit het weer niet mee, geen probleem, dan wordt er gewoon binnen gespeeld. Graag ontvangen ’t Boomke en JazzO’leans veel belangstellenden op deze gezellige en ongedwongen middag oude stijl jazz. [l]