Z&PC DIO haalt € 568,70 op voor de Maarten van der Weijden Foundation

ETTEN-LEUR - Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni hebben de zwemmers en waterpoloërs van Z&PC DIO zich ingezet voor het goede doel. Tijdens het sponsorzwemmen zwommen ze leeftijdsafhankelijk 500 meter, 1 kilometer of 2 kilometer. De meeste verbaasde door meer te zwemmen dan dat eigenlijk noodzakelijk was. De fanatiekelingen werden na het afleggen van deze afstand aan één stuk beloond met een gezonde snack en wat te drinken.

Voor ze deze mooie afstanden zwommen werd er geld op gehaald bij ouders, vrienden/kennissen en familie om zich te laten sponsoren voor het goede doel. Nadat ze de prestatie geleverd hadden konden ze met het verdiende certificaat het sponsorgeld op gaan halen. In totaal werd er een mooi bedrag van € 568,70 opgehaald. In Zwem 2 werd het meeste geld opgehaald door Froukje van Dravik (€ 66,50) en in Zwem 1 door Dennis van Haperen (€ 58,50). Zij zullen in het nieuwe zwemseizoen nog een kleine beloning voor hun grote inzet krijgen.
Joëlle Vaes en Susanne van der Linden zullen zorgen dat het geld bij de Maarten van der Weijden Foundation komt. Maarten van der Weijden gaat vanaf 18 augustus de Elf Stedentocht zwemmend afleggen. Deze 200 kilometer lange tocht doet hij voor het goede doel: 'Onderzoek naar de genezing van kanker'. Joëlle en Susanne steunen hem in dit goede doel door 2 kilometer met hem mee te zwemmen in de plaats Harlingen op zondag 19 augustus. Wil je Joëlle en/of Susanne nog steun kan dit via: https://www.11stedenzwemtocht.nl/deelnemers/ te zoeken op hun naam. Wij wensen ze veel succes. [l]