Drie toppers kijken even toe!
Drie toppers kijken even toe! Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet

ETTEN-LEUR - De afgelopen twee weken is er vanwege vakanties van diverse leden overwegend in beperkte bezetting gespeeld op de vaste woensdag- en vrijdagmiddag.

Dat beugelen geen zware sport is en vooral ook ontspannend werkt is gebleken op 11 en 18 juli. In de avonduren hebben namelijk ca. 20 leden van Trimclub Sportief gebeugeld op onze mooie beugelbaan nabij De Linde. Deze dames en heren zijn allen herstellende van een aandoening aan hart en/of bloedvaten. Het beugelspel viel zeer in de smaak. Met begeleiding van ervaren beugelaars zoals Kees Naalden, Ries Jaspers, Piet Verhoeven en Johan Hoppenbrouwers hadden diverse dames en heren de clou van het spel al behoorlijk door. Woensdag 1 augustus en woensdag 8 augustus komen er wederom iedere avond ruim 20 dames en heren. Wordt daarna wellicht vervolgd!

Uitslagen
Woensdagmiddag 11 juli zijn er slechts 3 solopartijen gespeeld. Ries Jaspers won zijn beide gespeelde partijen, zowel tegen Martien de Jong als tegen Johan Hoppenbrouwers.
Vrijdagmiddag 13 juli was voor de meeste beugelaars zeker geen ongeluksdag. Behalve dan voor Ries Jaspers die, met 4 verschillende medespelers, steeds net naast de winst greep. "Maar het waren wel allemaal mooie spelletjes" was de bekende uitspraak van Ries. De andere aanwezige beugelaars wonnen allen een of zelfs meerdere spellen.
Woensdag 18 juli was een soort van dieptepunt voor de 2 grondleggers van het beugelen in Etten-Leur. Kees Naalden kwam samen met Piet Vermunt niet verdere dan 18 punten. In de daarop volgende partij pakte Piet Vermunt, dit keer samen met Rein Nuiten, overigens wel weer gewoon 28 punten.
Vrijdagmiddag 20 juli zijn 4 spellen gespeeld. Kees Naalden bleek nog niet helemaal hersteld van de domper van de woensdag ervoor. Samen met Johan Hoppenbrouwers was het "game over" met wederom slechts 18 punten. In de laatste partij pakte Kees, samen met Piet Verhoeven, gelukkig nog wel een keer de winst. Daar leek het lange tijd niet op, maar een paar missertjes van de tegenstanders Rein Nuiten/Johan Hoppenbrouwers werden tactisch goed uitgespeeld.
Met nog 2 speeldagen te gaan in juli is Piet Verhoeven op weg naar een nieuw record-gemiddelde. Ook Jan van der Wal is goed op dreef en zal zeker in de top van het juli-klassement gaan eindigen.[l]