Ondertekening overeenkomst bij het centraal kantoor van Avoord  in Etten-Leur.
Ondertekening overeenkomst bij het centraal kantoor van Avoord in Etten-Leur. Foto:

Ondertekening om Centrum voor Wonen in te richten

ETTEN-LEUR - Woensdag 18 juli ondertekende Avoord, Rabobank West-Brabant Noord en DomaVita/ KoningsWonen een samenwerkingsovereenkomst om een Centrum voor Wonen in te richten in het pand Vincent van Goghplein 37 in Etten-Leur.

Woningeigenaren of huurders kunnen hier terecht voor informatie op het gebied van wonen, zorg en financiën: geheel gratis en vrijblijvend. In het Centrum voor Wonen wordt informatie en advies gegeven over een groot aantal onderwerpen, waar met name 55 plussers over nadenken. Als voorbeeld gaat het om de volgende vragen:
- de kinderen gaan het huis uit. Wat nu?
- mijn partner is overleden; kan ik hier blijven wonen?
- ik wil in mijn eigen huis blijven wonen als ik ouder word, welke aanpassingen kan ik doorvoeren in mijn woning en kan ik dat betalen ?
- ik heb een zorgvraag, hoe kan ik die het beste invullen ?

Mogelijkheden
In een Het Centrum voor Wonen kunt u kennismaken met de (technologische) mogelijkheden die het zelfstandig, veilig en comfortabel wonen mogelijk maken. Zoals een deurcamera, slimme sloten, het automatisch openen en sluiten van gordijnen of een verlichtingsplan. Maar ook een advies welke aanpassingen nodig zijn en hoe deze zijn te financieren. Of een concrete vraag over het regelen van zorg in de eigen woonomgeving.
Ook gemeente Etten-Leur is trots, dat zij de eerste gemeente in de regio is, die over een dergelijk centrum voor woonvragen gaat beschikken. Zij zien het Centrum voor Wonen als de verbindende schakel tussen burgers, gemeente en bedrijven met betrekking tot allerlei woonvragen.
Door experts van de betrokken partijen wordt u geadviseerd over bijvoorbeeld financiële zaken, zoals financiering of vermogenszaken; gewenste (toekomstige) zorg of levensloopbestendig maken van uw woning; een eventuele verhuiswens naar een meer geschikte of comfortabelere woning. Met één integraal gratis advies krijgt u zo inzicht in uw (on)mogelijkheden. Kom gerust langs met allerlei vragen en ervaar zelf de mogelijkheden van zorgeloos wonen.
Het Centrum voor Wonen opent op 1 oktober 2018 haar deuren. Openingstijden worden nog nader bekend gemaakt. [l]