De dagprijswinnaar van de avondwedstrijd, Cees Maas.
De dagprijswinnaar van de avondwedstrijd, Cees Maas.

Avondcompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Het warme weer weerhield zeventien deelnemers er niet van om zich te meldden aan de start van de zesde wedstrijd van onze avondcompetitie. Zoals vaker de laatste weken waren de vangsten in vak A slecht terwijl er in vak B redelijk tot goed werd gevangen.

In vak A behaalde Michael van Ginneke voor de vierde keer deze competitie een eerste plaats in zijn vak, deze keer met zeven vissen met een waarde van 91 punten. Het zal niemand bevreemden dat Michael met deze score momenteel de aanvoerder is van het tussenklassement. Op de tweede plaats eindigde Rene Verhoef met 33 punten. Rene had aan één vis boven en één vis onder de maat voldoende om deze prestatie te realiseren. Wim Termohlen ving zes kleine visjes die hem 30 punten en plaats drie in zijn vak opleverden.
In vak A eiste Bart Klep de eerste plaats voor zich op met een seizoenrecord van 250 punten. Ook vorige keer schreef ik dat Bart een seizoenrecord viste. Dat was niet terecht want Terry van Dijk behaalde een wedstrijd eerder twee punten meer dan Bart toen. Deze wedstrijd ving Bart zes maatvissen waaraan hij nog 8 ondermaatse toevoegde. Cees Maas ving samen met Henny Oomen de meeste vissen van alle deelnemers, 20 stuks en realiseerde hiermee 192 punten. Omdat Bart vorige week de dagprijs al won, en je dat reglementair maar één keer per competitie kunt doen, gaat die deze week naar Cees. Henny Oomen completeert de top drie in vak B zoals gezegd met twintig vissen en 146 punten.

Zaterdagochtendcompetite
Op een prachtige zomerse zaterdag hebben tien deelnemers gestreden om de hoogste eer tijdens de vijfde wedstrijd van de zaterdagochtendcompetitie. De vangsten in vak A aan de noordzijde van het parcours waren goed in tegenstelling tot vak B waar slecht werd gevangen.
Michael van Ginneke stak, gezeten in vak A, met kop en schouders boven de concurrenten uit. Met 55 stuks ving hij veruit de meeste vissen en behaalde daarmee ook het hoogste puntentotaal van de dag, 320. Cees Damen ving 21 vissen met een waarde van 162 punten waarmee hij beslag legde op plaats twee. Eén van de vissen van Cees had een lengte van 28 punten goed voor de dagprijs die gaat naar de visser die de grootste vis van de dag vangt. Weliswaar ving Henk Kokke een groter exemplaar maar zoals bekend kan de dagprijs per competitie slecht eenmaal door dezelfde deelnemer worden gewonnen. Genoemde Henk Kokke maakte met 14 vissen die een waarde vertegenwoordigen van 141 punten de top drie in vak A compleet.
In vak B behaalde Bart Klep voor de tweede keer binnen drie dagen een eerste plaats in zijn vak. Bart ving negen kleine vissen die samen met een maatvis, die hij eveneens op het droge bracht, 71 punten waard waren. Wim Termohlen had aan twee vissen voldoende om plaats twee voor zich op te mogen eisen. De twee vissen van Wim vertegenwoordigden 31 punten. Louis Melisse scoorde vijftien punten met drie ondermaatse visjes, goed voor plaats drie in zijn vak.

Programma komende weken
Donderdag 26 juli: 55+ wedstrijd. Vissen van 8:30 tot 11:00 uur. Inschrijven tot 7:30 uur in ons clublokaal café zaal Roeloffs.
Let op: in verband met de hitte is deze wedstrijd vervoegd van 12:30 uur naar bovengenoemd tijdstip.
Dinsdag 31 juli: eerste vakantie wedstrijd. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur. Inschrijven tot 11:30 uur in ons clublokaal café zaal Roeloffs.
Mocht volgende week dinsdag de temperatuur boven de 25 graden zijn zal de geplande vakantiewedstrijd van 31 juli worden afgelast. U wordt hierover tijdig, tenminste een dag vooraf, geïnformeerd op onze website de kleinevoorn.nl. Bij twijfel mag u contact opnemen met onze wedstrijdleider Ad Voermans, tel: 06-21546920.
Hetzelfde geldt voor de vakantiewedstrijd van 7 augustus. Ook over deze wedstrijd wordt u tijdig geïnformeerd over het wel of niet doorgaan. [l]