Alle betrokken bij vriendschapswedstrijd Baiertal - Internos 21 juli.
Alle betrokken bij vriendschapswedstrijd Baiertal - Internos 21 juli. Fred van Toledo

Internossers op bezoek bij SpVgg Baiertal

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend is een afvaardiging van 15 Internos betrokkenen, op bezoek geweest bij onze vrienden van SpVgg Baiertal in Baiertal (Duitsland). Vrijdag rond lunchtijd vertrokken, duurde de reis ruim een uur langer dan gedacht. Maar niet getreurd het contact werd onderweg onderhouden door alleskunner Anthony. Bij aankomst bij de beroemde Etten-Leur Halle in Baiertal was al het benodigde om de dorst te lessen al koel en de BBQ was ook al aan. Na deze kennismaking en verfrissing is de vrijdag avond gezamenlijk doorgebracht bij het Gasthaus zur Rose.

Zaterdagochtend, na het ontbijt in het clubhuis Baiertal, reden we naar het Soccerpark Rhein Neckar in St. Leon-Rot en gingen we in groepjes van 4 Soccer-Golf (voetgolf) spelen. Zeer fraai aangelegde banen, en alles ter vermaak en ontspanning, dus werd de familiebaan deze keer genomen. Terug bij het clubhuis van Baiertal konden we nog net de finale van het mini WM-toernooi voor E-spelers meepikken voordat onze eigen vriendschapswedstrijd zou gaan beginnen.

Vriendschapswedstrijd
De vriendschapswedstrijd viel menig Internosser niet mee om te spelen. Wij hadden 2 gast spelers van Baiertal erbij, want we hadden maar net 11 inzetbare mensen, die zeer goed bij het Internos "samenraapsel" paste. Het geheime wapen bij Internos was Theo, onze Busfahrer, die special het veld inkwam om een verkregen penalty te nemen, helaas tijdens de wedstrijd ging hij er niet in. Na een 1-3 voorsprong van Internos sloeg de hitte toe en kwam Baiertal nog terug naar 3-3. Penalty’s moesten uitsluitsel brengen. Der Theo kwam ook nu weer, de laatste, penalty nemen. Dit keer werd de keeper wel verschalkt.

Uitwisseling
Na de wedstrijd gingen beide teams en begeleiders een gezamenlijk diner gebruiken in het clubhuis. Tegen 20.30 werd er vertrokken met zijn allen voor een avondje stappen in het mooie Heidelberg, waar het erg gezellig druk was. In club Jinx vond het samenzijn van de 2 teams tot diep in de nacht een feestelijke hoogtepunt. Ook buiten de club bleken sommige spelers opeens verrassende eigenschappen te hebben, zoals lantarenpaal klauteren en gevel/balkon-climbing. Het onderdeel rivier zwemmen is niet doorgegaan.
Zondagochtend nogmaals een goed verzorgd ontbijt in het clubhuis van SpVgg Baiertal. Daarna was het de slaapplek uit- en opruimen. Alles de bus in, nog een laatste foto met de gastheren gezamenlijk en tegen 12 uur kon de terugreis beginnen. Nadat er natuurlijk was afgesproken deze uitwisselingen nog lang vol te houden. Wat dat moet lukken met naar het schijnt 3 nieuwe leden voor de Baiertal-commissie bij Internos.
Iedereen maar vooral de gastheren in Baiertal heel erg bedankt voor de goede organisatie en alle gastvrijheid. [l]