Vloeiweide.
Vloeiweide. Tom Reijnders

IVN natuurwandeling Vloeiweide

BREDA - Zondag 5 augustus wandelen de natuurgidsen van IVN Mark en Donge door de Vloeiweide.

Breda Binnenste Buiten – het gezamenlijke project van de Bredase natuurverenigingen - brengt dit jaar alles wat groeit en bloeit in het stroomgebied van de Turfvaart in kaart. Tijdens de wandeling doen we verslag van wat er zoal gevonden is aan planten, zoogdieren, vogels, paddenstoelen, amfibieën, libellen en insecten.
In de Vloeiweide is eeuwenlang turf gestoken. Vierhonderd jaar geleden is de Turfvaart gegraven om de turf – brandstof voor de bierbrouwerijen, naar Breda te vervoeren. Naast deze gegraven waterloop stroomt de Bijloop of Bieloop, een natuurlijke beek die voor een deel zijn oude meanders terugkreeg van Brabants Landschap. Wil je genieten van dit kleinschalige en heerlijk rustige beekdallandschap met beuken- en eikenlanen, weilandjes met houtwallen, vennen, vijvers en poelen, wandel dan met ons mee en ontdek meteen ook hoe de Vloeiweide aan zijn naam komt.
Vertrek: om 14.00 uur, Let op: we beginnen de wandeling aan de Raamschoorseweg nabij nr.75 , bij het 2e gele bruggetje, gerekend uit de richting Breda/Effen. Oostelijker ligt het 1e gele bruggetje.
Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op: www.ivn-markendonge.nl [l]