Voorbeeld Pixelmozaïek Ogen.
Voorbeeld Pixelmozaïek Ogen. Irene Hemelaar

Groots mozaïek project voor 50 jaar Etten streepje Leur

ETTEN-LEUR - Irene Hemelaar (Mozaïek Atelier Rondomvormen) roept inwoners van Etten en Leur op om zich aan te melden voor een groots mozaïekproject ter ere van het 50-jarig jubileum van Etten-streepje-Leur.

Wat is de bedoeling?

Inwoners van Etten-Leur (5-100) uit alle lagen van de bevolking kunnen zich aanmelden of iemand voordragen. De deelnemers worden kort geïnterviewd, onder andere over 'Trots & Verlangen' in relatie tot wonen in Etten-Leur anno 2018, alsook gefotografeerd. Hun ogen worden vervolgens omgezet in pixelmozaïeken, die op plekken in Etten en op Leur geplaatst gaan worden. Er is voor ogen gekozen omdat dat het element uit het gezicht is dat het meest sprekend is. Geen zwart balkje, maar juist de ogen zichtbaar! Je wordt hier gezien! .. Ik zie jou, jij ziet mij! De interviews komen in een digitale bibliotheek en gekoppeld aan de Mozaïeken. Hiermee ontstaat een kunstzinnig, historisch en duurzaam aandenken! Een tijdscapsule 2018. Om de verbondenheid door het streepje extra te benadrukken, is het zeker de bedoeling dat er Ogen van Etten te zien zijn op Leur, en omgekeerd.

Wat is een pixelmozaïek?

Een pixelmozaïek kun je vergelijken met ministeck. De foto wordt omgezet in kleine vierkantjes. Kijk maar op de website of naar het gevelmozaïek bij 'Vincents' op de Markt. De pixelmozaïeken die in dit project gemaakt gaan worden, worden wel wat kleiner, maar sámen eigenlijk veel groter. Er wordt namelijk gestreefd naar 50 ogen van 120 bij 60 centimeter.

Waarom dit project?

"Ik wil met dit initiatief, zoals het streepje ooit bedoeld is, de verbondenheid en saamhorigheid binnen de gemeente doen oplaaien en sámen Etten-Leur weer wat mooier maken! Door een inwoner, mét inwoners, voor inwoners", aldus de mozaïste.

Waar gaat dit plaatsvinden?

Vooralsnog gewoon in Atelier Rondomvormen, maar mogelijk gaat de uitvoering van het project plaatsvinden in de nieuwe Locatie XEL aan het Stationsplein. Bij aanmelding wordt hierover uiteraard duidelijkheid gegeven.

Wie gaat dat betalen?

Er zijn verschillende manieren om aan dit gemeenschappelijk project mee te doen, waaronder ook een financiële vorm. Er is een eenvoudig sponsorsysteem opgezet om dit poject met veel kleine bijdragen van 50 cent (=1 pixel ) samen tot stand te brengen. Er zijn minimaal 28.750 gesponsorde pixels nodig, wat met 40.000 inwoners moet lukken toch? Ik kan me echter ook voorstellen dat je het als bedrijf, organisatie, vereniging of instelling best mooi vindt om iemand ergens in Etten-Leur vereeuwigd te willen zien en zo ook een paar ogen kan sponsoren. Meedoen hoeft echter geen cent te kosten, je kan ook actief bijdragen. De aanmeldingen lopen al binnen en er zijn al een paar locaties bekend voor plaatsing.

De eerste drie ogen worden door Irene Hemelaar gesponsord als cadeau aan de Gemeente Etten-Leur en opgenomen in haar komende expositie tijdens de Open Atelier Route in het derde weekend van september. Helpt u mee om de overige 47 te realiseren?

Meedoen?

Wilt u Etten-Leur ook zichtbaar mooier maken? Iemand op een bijzondere manier vereeuwigen? Aangeven wie zeker niet mag ontbreken? Zelf meedoen aan dit gemeenschappelijk project of dit project financieel steunen? Maak dan gebruik van het formulier op de website of doneer daar direct: www.rondomvormen.nl/project-50-jaar-etten-leur

Meer info: 06-39687346, graag tussen 13.00 en 18.00 uur van maandag tot en met vrijdag. [l]