Werk van de exposanten.
Werk van de exposanten.

Achter de voordeur van de open atelierroute Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zoals elk jaar met de Open Atelier Route in Etten-Leur, gaan op 14, 15 en 16 september ook bij Ineke Duyndam de deuren weer open. Ineke is inmiddels een begrip bij veel kunstliefhebbers in binnen- en buitenland. Jaarlijks vinden dan ook steeds meer bezoekers van de kunstroute hun weg naar haar atelier.

Haar acrylschilderijen met materialen kennen dan ook een uniek kleurgebruik. Meestal werkt Duyndam zonder vooropgezet plan. Op doek wordt eerst een compositie van materialen bevestigd. Vervolgens worden de kleuren gekozen en tijdens het luisteren naar spirituele muziek ontstaat het schilderkunstwerk. Inspiratiebronnen voor Ineke zijn: vakantiefoto's, het reliƫf in stenen, de natuur en natuurlijk haar muziek. Elk deel van de dag geeft, door de verschillende lichtinvallen, weer een nieuwe dimensie aan haar werken. Meer werk is te zien op haar website: inekeduyndam.exto.nl

Locatie 2
Ook dit jaar heeft Ineke Duyndam weer twee interessante en bekende kunstenaars te gast, te weten Hanneke Messelink en Annelies van Tetering. Onder de naam KunstAnders maakt Hanneke Messelink al vele jaren heel verfijnde pentekeningen waarin de link met de natuur altijd duidelijk aanwezig is. Met name vogels, roofvogels, uilen en nesten nemen een belangrijke plaats in in haar werk, maar ook honden worden door haar met veel liefde en toewijding vereeuwigd met pen en inkt. Ieder onderwerp heeft zijn eigen uitdaging, maar de grootste uitdaging vormt voor haar het tot leven brengen van de natuur met alleen een simpel middel als de tekenpen, waarbij sommige onderwerpen nog van een subtiel kleuraccent worden voorzien. Voor meer info zie de website: www.kunstanders.com
Annelies van Tetering ontving in 1995 van de Academie voor Schone Kunsten in Turnhout het kwalificatiegetuigschrift, specialisatiegraad Keramiek. De laatste ontwikkeling in haar eigen werk is wat zij noemt 'Gelaagdheid'. De techniek bestaat er uit, dat dunne repen klei met elkaar worden verbonden en een patroon vormen. Daarbij moet al rekening worden gehouden met de opbouw van het object, om, gelet op de grote spanningsvelden, die in de vorm en tussen de lagen onderling kunnen ontstaan, geen problemen te krijgen met het stookproces. Hiermee symboliseert Van Tetering het 'leven'. "Het leven is een cirkel. Het begin is het einde en het einde is het begin, waarbij men iedere keer in een andere levensfase komt: de verschillende lagen. De beeltenis die daaruit ontstaat is telkenmale anders."
Bezoekers zijn 14, 15 en 16 september welkom op locatie 2.

Locatie 5
Op locatie 5 bevindt zich locatiehouder Monique van de Ven met keramiek en Ikebana. Gastexposant is Lia de Craen met schilderijen. Nieuwsgierig wat Van de Ven dit jaar weer nieuw gemaakt heeft? Zij vertelt u er graag over. En aan haar de taak om met keramiek en Ikebana een mooi geheel van te maken. Lia de Craen laat met de natuur als inspiratiebron; foto's, schetsen als vertrekpunt; levenscycli van beweging, verandering en vergankelijkheid als thema; vormen, kleuren en structuren als beeldelementen, een schilderij ontstaan. De toeschouwer wordt een nieuw perspectief op de werkelijkheid geboden.