De winnaar van de avondwedstrijd, Rene Verhoef.
De winnaar van de avondwedstrijd, Rene Verhoef.

Zomeravond- en zaterdagochtendcompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Ondanks de verzengende hitte en de vakantieperiode verschenen er toch nog veertien deelnemers aan de start van de zevende wedstrijd van onze zomeravondcompetitie. Er zat behoorlijk wat (kleine) vis in de Leurse haven waar een aantal deelnemers dankbaar gebruik van maakten.

Met name Michael van Ginneke in vak A profiteerde gretig door met 58 stuks 290 punten in de boeken te brengen, goed voor de eerste plaats in vak A en alweer zijn vijfde eerste plaats tijdens deze competitie. Op plaats twee eindigde Wim Termohlen die vorige week nog de 55+ wedstrijd op zijn naam schreef. Wim ving 30 vissen die hem 175 punten opleverden. Rene Verhoef maakt de top drie in vak A compleet met 78 punten, behaald door elf vissen te vangen. Tevens ontvangt Rene de dagprijs omdat de overige deelnemers die meer punten scoorde dan Rene, deze al een keer hebben gewonnen tijdens deze competitie.
In vak B behaalde Cees Maas, na een tweede plaats vorige wedstrijd, nu een eerste. Cees ving veertien vissen waarvan drie aan de maat (niemand ving meer maatvissen dan Cees) waarmee hij 127 punten op de teller bracht. Tweede met 101 punten, behaald door dertien vissen op het droge te brengen werd Terry van Dijk. Johan Snoeren ving acht vissen met een waarde van 67 punten, goed voor plaats drie in zijn vak.

Zaterdagochtendcompetitie
Evenals donderdag was het ook deze keer behoorlijk warm aan de waterkant. Voordeel was dat de deelnemers deze morgen, in tegenstelling tot de avondwedstrijd, de zon in de rug hadden en tevens enige beschutting van de bomen achter hen.
De vangsten waren redelijk tot goed. Alle deelnemers vingen vis met als uitschieter Henk Kokke die op de kopplaats in vak B 31 vissen ving waarvan zeven mooie maatse waarvan twee een waarde hadden van meer dan 65 punten. De teller bleef voor Henk stilstaan op 382 punten. Op plaats twee eindigde Michael van Ginneke die 24 vissen ving, die een waarde vertegenwoordigden van 177 punten. Een van de vissen van Michael met een waarde van 32 punten bleek na afloop van de wedstrijd goed voor de dagprijs, dit omdat Henk Kokke die een aantal grotere vissen ving, deze prijs al eerder won. Met 124 punten maakte Cees Damen het podium in dit vak compleet. Cees realiseerde dit puntentotaal met achttien gevangen vissen.
In vak A waren de vangsten minder dan in vak B, toch belandde ook in dit vak bij iedere deelnemer een representatief aantal vissen in het net. Arend Lammerse was de beste met negen vissen die goed waren voor 137 punten. Op de tweede plaats eindigde Bart Klep die met elf vissen 112 punten scoorde. Voor Cees Maas de eer om als derde deelnemer het schavot te mogen betreden. Cees liet 102 punten noteren waarvoor hij 17 vissen nodig had.

Programma
Donderdag 9 augustus: Achtste wedstrijd zomeravondcompetitie, vissen van 18:45 tot 20:45 uur.
Zaterdag 18 augustus: Zevende wedstrijd zaterdagochtendcompetitie, vissen van 9:30 tot 12:00 uur.
Voor beide wedstrijden die worden gevist in de Leurse haven geldt: inschrijven tot één uur voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.[l]