Deelnemers Van Oers Marathon Brabant.
Deelnemers Van Oers Marathon Brabant. Collins Producties

Van Oers Marathon Brabant op 28 oktober

ETTEN-LEUR - Op 28 oktober wordt Etten-Leur weer bevolkt door hardlopers voor de Van Oers Marathon Brabant dIe dan plaatsvindt. De eerste marathon in Etten-Leur was georganiseerd in verband met het vijftienjarig bestaan van de atletiekvereniging Achilles uit Etten-Leur en zou worden herhaald, als het een succes zou blijken te zijn. En dat werd het! In al die jaren is dit grote sportevenement van Etten-Leur met deelname uit heel Nederland en ook buitenland uitgegroeid tot een begrip in de lopers wereld.

In het parcours van de hele marathon is geen passage meer opgenomen op de Markt. De deelnemers lopen eerst een grote lus , die naadloos overgaat in een kleine lus met de finish - die uiteraard wel op de Markt is. Dit geeft in het centrum meer reuring en maakt het parcours aantrekkelijker voor de lopers.
Gebleven is wel de verscheidenheid in het mooie parcours: het centrum met zijn bruisende sfeer, de ruime vlakke wegen in het buitengebied en het prachtige natuurgebied Pannenhoef, dat vaak al getooid is in mooie herfstkleuren. De parcoursen van de 5 en 10 km en halve marathon zijn niet veranderd.

Nieuwe starttijden
Om het programma nog aantrekkelijker te maken voor het publiek, zijn de starttijden veranderd. Om 10:00 uur is de eerste start en naar verwachting zal de laatste loper finishen om 15:15 uur. Kort na de start van elke afstand wordt de finish verwacht van de voorgaande afstand. Zo ontstaat een compact, aantrekkelijk programma voor lopers én toeschouwers.

Inschrijving
De inschrijving voor de 36e editie van de Van Oers Marathon Brabant is via www.marathonbrabant.nl. Tot 15 oktober betalen de inschrijvers het voordeligste tarief, krijgen ze het startnummer met hun voornaam erop thuisgestuurd én kunnen ze het speciale Van Oers Marathon T-shirt bestellen. Daarna is inschrijven ook nog mogelijk, maar kan er geen T-shirt meer besteld worden en moeten inschrijvers op de dag zelf hun startnummer zonder voornaam erop ophalen. De digitale inschrijving loopt door tot zondag 28 oktober tot één uur voor de start van de afstand.

Sponsor
Vrijdag 4 mei jl. hebben Van Oers Accountancy & Advies en Stichting Marathon Brabant het sponsorcontract dat in 2019 afloopt voor drie jaar verlengd. Vanaf 2020 tot en met 2022 zal Van Oers verbonden blijven aan dit sportieve evenement in Etten-Leur.

Gezellige dag
Voor zowel de lopers zelf als voor hun supporters en familieleden is het evenement een gezellige dag. Zo is het Winkelhart op zondag 28 oktober open en zorgen diverse muziekkapellen de hele dage voor volop muziek en sfeer rondom het evenement. Voor iedereen is er dus weer een sportieve, (ont)spannende en leuke dag te beleven.
www.marathonbrabant.nl [l]