HOEVEN - Op dinsdag 21 augustus aanstaande vindt alweer de 37e Hoevense Polderloop plaats. Dit hardloopevenement, ooit opgestart vanuit de KPJ Hoeven, vindt traditiegetrouw plaats op de derde dinsdag van augustus.

De Hoevense Polderloop kenmerkt zich door de laagdrempeligheid en gemoedelijkheid. Er kunnen verschillende afstanden worden gelopen. Speciaal voor de kleinsten is er een afstand van 2 km. Voor junioren van 10 t/m 14 jaar is er de 4 kilometer. Ook de dames kunnen aan deze afstand deelnemen. Door alle deelnemers vanaf 15 jaar kunnen de 6, 10 of 15 kilometer worden gelopen. Bij het klassement wordt steeds een onderscheid gemaakt tussen de Dames en de Heren. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur op locatie.

Sportief en gemoedelijk
Om 19.30 uur starten alle afstanden gezamenlijk aan de Brede Balrouw 49 in Hoeven. Daarna worden prachtige routes langs de Hoevense polder gelopen. Onderweg staan verschillende verfrissingsposten. Jaarlijks lopen zo’n 500 deelnemers mee met de Hoevense Polderloop, een loop waar sportiviteit en gemoedelijkheid voorop staan. De loop wordt in goede banen geleid met hulp van vele vrijwilligers van verschillende Hoevense verenigingen en wordt gesponsord door verschillende lokale bedrijven. De Stichting Hoevense Polderloop steunt de Hoevense verenigingen als dank voor hun bijdrage. Daarnaast probeert de Hoevense Polderloop ook elk jaar een goed doel te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op: www.hoevensepolderloop.nl [l]