Dode en twee gewonden bij brand in Nieuwe Kerkstraat

ETTEN-LEUR - Bij een uitslaande brand aan de Nieuwe Kerkstraat in de wijk Banakkers in Etten-Leur is in de nacht van zondag op maandag een vrouw van 32 jaar om het leven gekomen.

Het vuur brak omstreeks 4.30 uur uit in een schuur. De man (30) van de overleden vrouw raakte zwaargewond, hun zoontje van twee jaar licht gewond. Het gezin woonde met tussenpozen in bij een oom aan de Nieuwe Kerkstraat; de schuur was voor hen ingericht als slaapplaats.

Buren

De buren van de woning kwamen in actie nadat ze rond 4.30 uur hulpgeroep vanuit de schuur hoorden. Na hun 112 melding kwamen vier ambulances, drie brandweerwagens en een traumahelikopter ter plaatse. In de tussentijd slaagden de buren erin het kind en de man in veiligheid te brengen. Die laatste heeft wel zware brandwonden opgelopen en is er ernstig aan toe; het kind liep lichte verwondingen op. Voor de 32-jarige vrouw kwam de hulp, ondanks reanimatie, te laat.

Onderzoek

Wat precies de oorzaak is geweest van de brand was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet duidelijk. Brandweer en technische recherche hebben onderzoek gedaan doen naar de toedracht en de omstandigheden. Daarbij is ook de brandveiligheid van de schuur bekeken en of die als zodanig door het gezin als slaapplaats gebruikt mocht worden.

De gemeente Etten-Leur heeft in een bericht op onder andere Facebook laten weten mee te leven met het menselijke drama dat zich op de Nieuwe Kerkstraat heeft afgespeeld.