'Het Horloge'  India
'Het Horloge' India Emily Wiessner

Achter de voordeur van de open atelierroute Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Achter de voordeur van de open atelierroute. Op locatie 7 ontmoet u Emily Wiessner, fotograaf en beeldenmaker, en Pieter van Dijck, muzikant.

Emily maakt al meer dan 50 jaar foto’s. Als kind werd ze al geïnspireerd door het werk van haar overgrootvader Louis Schmidlin (fotograaf te Tilburg).

“Dat wat je niet ziet – wil ik zien én laten zien. Dit geldt met name voor mijn macrofoto’s. Deze hebben details, die je met het blote oog niet kunt zien maar die zó spannend zijn!…Zo ontdek je steeds weer nieuwe dingen. Uren, soms dagen (soms jaren…) bezig zijn om die ene foto mogelijk te maken.”

Favoriete onderwerpen: licht en tegenlicht, schaduw en water, portretten, zon en maan, etnografie.

De foto “het horloge” met kinderen uit de jungle in India – haast tijdloos, en toch...als je goed kijkt… Laat je verrassen!

Omdat het dit jaar precies 25 jaar geleden is dat Emily haar eerste foto’s in Litouwen maakte, selecteerde zij er 8 uit 1993/94. “Deze foto’s zijn ook te zien en er is véél over te vertellen”, zegt Emily.

In haar beelden (klei, brons) zie je invloeden van verre reizen: Vogels uit vreemde oorden, een Sadhu uit India en urnen met Chinese tekens. Veel meegebracht materiaal, ergens uitgegraven of opgeraapt, kun je in haar beelden terugvinden (wat zijn gripzakjes toch handig!).

Nieuwe beelden van deze zomer o.a.: “3 kinderen op een gans”, “Moos en Maya” en “de Vogelvrouw”???

2018 is het jaar van de Ogen: van babysalamander tot oude vrouw, van kinderen tot oplettende moederzwaan.

Pieter verzamelt en bespeelt muziekinstrumenten, familieleden van de vedel en de accordeon uit Europa maar ook uit Azië. Vragen en luisteren staat vrij.

Meer info: www.emilywiessner.nl

We verwelkomen u op 14, 15 en 16 september op locatie 7, Kloosterlaan 76. [l]