Wat de aanleiding of het motief is geweest van de schietpartijen is nog niet duidelijk. FOTO PERRY ROOVERS
Wat de aanleiding of het motief is geweest van de schietpartijen is nog niet duidelijk. FOTO PERRY ROOVERS

Gewonden bij schietpartijen in Etten-Leur

CHAPEAU

Politie houdt in totaal zes verdachten aan

ETTEN-LEUR - De politie heeft in totaal zes verdachten aangehouden na twee schietpartijen die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvonden aan de Havik en de Putter in de wijk Hooghuis in Etten-Leur.

Om 3.45 uur kwam er op de alarmcentrale een noodoproep binnen van een persoon die zei dat hij neergeschoten was. Daarbij werd een adres aan de Havik genoemd. Meteen daarna kwam er nog een melding binnen van een schietpartij, maar ditmaal aan de Putter. Die straat ligt iets verderop, hemelsbreed op zo'n 750 meter afstand van de Havik.

Schotwond

Even leek het er op dat er bij de melders verwarring over het adres bestond, maar al snel bleek dat inderdaad op beide adressen een gewond persoon in huis lag. Beide personen hadden verwondingen die duidden op een schotwond. Ze werden alle twee aangehouden en daarna voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen was er ernstig aan toe.

Onsamenhangend

Op het adres aan de Putter trof de politie naast het 30-jarige slachtoffer nog twee personen aan. Omdat zij een onsamenhangend verhaal vertelden over de toedracht, werden ook zij beiden aangehouden. Het slachtoffer op de Havik was een 35-jarige man.

Link

In de loop van zondag werden nog eens twee personen gearresteerd. Omdat er gedurende het onderzoek steeds meer aanwijzingen kwamen dat beide schietpartijen een link hadden met elkaar, besloot het rechercheteam om het als één geweldsincident te behandelen. Wat de aanleiding of het motief is geweest, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.[l]