Werk van Sari Maas
Werk van Sari Maas

Achter de voordeur van de open atelierroute Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Quiltshop Leur is een handwerkspeciaalzaak met al meer dan 34 jaar liefde voor handwerk. Tijdens de open Atelier Route 14-15-16 september zijn er 4 gastkunstenaars aanwezig.

Sary Maas (Textiele werkvormen). Sary Maas is een handwerk- en textieldocente. Haar passie is werken met textiel met toevoeging van organza's, koper, tyvek en andere niet textiele materialen. Als handwerk docente is ze gespecialiseerd in het borduurwerk op de klederdrachten van Nederland. Het borduurwerk van de kleding van het eiland Marken heeft ze in 2014 op de Nederlandse erfgoedlijst mogen plaatsen.

Elliek de Haas (sieraden) , met name oorbellen, vervaardigen met de techniek: Soutache Embroidery . Met deze zeer arbeidsintensieve techniek worden edelstenen, Swarovski stenen, Tjechisch Glas, etc. met plat koord ( soutache ) om geborduurd. De aldus verkregen aparte onderdeeltjes worden met nagenoeg onzichtbare steekjes samengevoegd tot het gewenste ontwerp.

Elly Franken (Textiele werkvormen & leerbewerking). Creatief bezig zijn heeft Elly altijd leuk gevonden. Dat begon in haar jeugd. Toen al hield ze van handwerken en zelf kleding maken. Later gingen ook andere textiele werkvormen deel uitmaken van die hobby, zoals hoedenmodiste en het werken met vilt, het maken van tassen en sieraden in de materialen van o.a. kunststof, vilt en gerecyclede materialen, zoals rubber en brandweerslang, al dan niet in combinatie met leer.

Truus Rozinga (Keramiek) houdt van mooi; mooie mensen, mooie gebouwen, mooie natuur, mooie kunst en nog veel meer 'mooi'. Zelf is ze, lang geleden, met klei gaan werken. Doel was mooie beelden maken. Via cursussen en 5 jaar opleiding keramiek aan de kunstacademie, kan ze nu zelf mooie dingen maken. Haar inspiratie krijgt ze van bijzondere locaties, waarvoor ze haar objecten bedenkt.

Alle dagen geopend van 10:00-17:00 uur. Kom gezellig langs.

Locatie nummer 10: Lange Brugstraat 25, Etten-Leur, www.quiltshop.nI [l]