Sanne, Froukje, Marit en Lisa geconcentreerd bezig!
Sanne, Froukje, Marit en Lisa geconcentreerd bezig! Rein Nuiten

Beugelclub 't Palet ook voor een feestje

ETTEN-LEUR - Op woensdag 15 augustus verwelkomden we 2 nieuw beugelaars op de beugelbaan bij De Linde. Tonnie Geldtmeijer en Kees Kools zijn door o.a. Piet Verhoeven, Ries Jaspers, Kees Naalden en Jan van der Wal ingewijd in de spelregels van het beugelspel. Natuurlijk is ook aan de juiste speelhouding de nodige aandacht besteed.

Hoe beter je de speelbol aanspeelt namelijk des te minder kracht vraagt het. Bovendien is dan ook de trefzekerheid het grootst. Ze hebben er echt zin in, de nieuwe beugelaars en zullen dus zoveel als mogelijk aanwezig zijn op woensdag- en vrijdagmiddag. Voor de punten is er, vanwege de introductie van de nieuwe spelers, niet gespeeld.

Donderdagmiddag 16 augustus was het een speciale beugelmiddag. Drie jongedames / vriendinnen van de KSE, Lisa, Froukje en Marit wilden hun jarige vriendin Sanne wel eens verrassen met iets heel anders dan ze gewend zijn met een verjaardagsfeestje. En zo kwam een van de drie dames op het beugelen. Enkele weken geleden zijn ze eens komen kijken en donderdagmiddag waren ze met hun verbaasde vriendin om 14.30 uur aanwezig. Na een korte toelichting op de basisregels gingen ze, met de kleine speelbollen, twee tegen twee aan de slag. Bijzonder leuk en spannend werd het spel ervaren. In steeds wisselende samenstelling zijn 2 ronden (6 spellen) volledig tot 30 punten gespeeld. De meeste partijen gingen mooi gelijk op. De laatste partij werd het zelfs 30-28. De jarige Sanne won 3 keer. Natuurlijk is er ook een paar keer een pauze ingelast om in De Linde een hapje en drankje te nuttigen. Om 17.30 uur keerden ze huiswaarts met een heerlijke ervaring rijker. Wil je dus ook eens iets anders? Dan is beugelen zeker een aanrader. Voorwaarde is helaas wel dat het droog weer moet zijn!.

Vrijdag 17 augustus een gewone speeldag. Overigens wel een speeldag waarbij het goed was om Gonnie van der Wal weer te kunnen verwelkomen na een langdurige blessure. En dat Gonnie het spel nog niet verleerd is liet ze meteen maar blijken door met 30-16, samen met Rein Nuiten, te winnen van Ries Jaspers / Tonnie Geldtmeijer. Rein deed overigens heel goede zaken door ook zijn drie andere partijen, samen met respectievelijk Piet Verhoeven, Tonnie Geldtmeijer en Jan van der Wal winnend af te sluiten. Goed voor de stand in het augustus-klassement zullen we maar zeggen! [l]

Drie zusjes en Jan van der Wal supporteren!