van links naar rechts: Renske Pertijs, Ad Pertijs, Corina Pertijs-Hordijk, Kiss Me Set.
van links naar rechts: Renske Pertijs, Ad Pertijs, Corina Pertijs-Hordijk, Kiss Me Set. Digishots

Trotse familie Pertijs zelf gefokte merrie Kiss Me Set Nederlands kampioen!

ETTEN-LEUR - Na Brabants kampioen te zijn geworden in De Mortel, op 14 juli jongstleden, plaatste de merrie Kiss Me Set zich voor de nationale merriekeuring te Ermelo op 17 augustus.

Van de 45 uitgenodigde merries wisten 13 zich te plaatsen in de kopgroep voor de finale. Alle 13 top merries mochten zich nog éénmaal van hun beste kant laten zien in de ring. Een zenuwslopende finale waarbij de familie Pertijs met het zweet in de handen zat! Uiteindelijk bleven er drie geweldige merries over, waaronder Kiss Me Set. Deze drie gingen de strijd nog een keer aan met elkaar, en werd de spanning tot het uiterste opgevoerd. De jury koos voor Kiss Me Set als nationaal kampioen vanwege haar extra rijke model en de enorme kwaliteit van de beweging. Jury voorzitter mevrouw M. Dorresteijn prees Kiss Me Set om haar draf: "Als je denkt; nu loopt ze netjes, dan doet ze er weer een schepje bovenop, en dan weer een schepje er bovenop, geweldig!" aldus mevrouw Dorresteijn.

Voor fokker/eigenaar Ad Pertijs een droom die uitkomt. Geboren met het paardenvirus werd hij als klein jongetje al door vader en grote broers op ieder paard gezet. De paardenpassie groeide met hem mee en er volgden vele jaren van wedstrijd rijden en prijzen halen. Iets ouder geworden ging Ad zich toeleggen op de fokkerij en zich met plezier toeleggen op het commandantschap van het dressuur viertal. Daarnaast is hij na jaren ondertussen wel 'het gezicht' bij de waterbak (jury) bij eventing Etten-Leur.
"Een nationaal kampioen gefokt te hebben is natuurlijk wel een droom die werkelijkheid is geworden!" aldus Ad. [l]