De winnaar van de dagprijs van de avondcompetitie, Johan Snoeren
De winnaar van de dagprijs van de avondcompetitie, Johan Snoeren

HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Donderdag 9 augustus is de laatste wedstrijd van onze zomeravondcompetitie gevist. De vangsten waren redelijk met als uitschieter Michael van Ginneke. Michael werd zes van de acht wedstrijden winnaar in zijn vak waarvan hij vijfmaal ook beter scoorde dan de andere vakwinnaar, hij ving de meeste stuks (200) en behaalde het hoogst aantal punten, 1264. Ook behaalde Michael met 326 punten, de hoogste score van alle dagprijswinnaars in een wedstrijd.

Kortom dat Michael deze jaargang van onze zomeravondcompetitie op zijn naam schreef is meer dan terecht. Terry van Dijk viste ook een prima zomeravondkampioenschap. Gedurende acht wedstrijden ving Terry 98 vissen waarmee hij 1007 punten behaalde. Bart Klep is de derde deelnemer die het ereschavot mag betreden. In totaal ving hij 73 vissen die een waarde vertegenwoordigden van 791 punten.
Tijdens de laatste wedstrijd veroverde Johan Snoeren de dagprijs. Gezeten in vak B ving Johan zeven mooie maatvissen waaraan zeven “kleintjes” toevoegde. De veertien vissen van Johan vertegenwoordigden 283 punten. Op plaats twee in dit vak eindigde Bart Klep met 79 punten, behaald door, 12 voornamelijk ondermaatse, visjes te vangen. Derde met 10 vissen en 50 punten werd Henny Oomen.
In vak A ging de overwinning zoals zo vaak dit seizoen naar Michael van Ginneke. Michael ving de meeste vissen van de dag -36- waarmee hij 239 punten mocht bijtellen. Evenals in de einduitslag ook hier een tweede plaats achter Michael voor Terry van Dijk. Terry ving 21 vissen, goed voor 195 punten. Plaats drie was deze keer voor Louis Melisse die 12 vissen ving die hem 121 punten opleverde.

Zaterdagochtendcompetitie
De zevende wedstrijd van onze zaterdagochtendcompetitie leverde in vak A een overwinning op voor Wim Termohlen die de meeste vissen van de dag ving, 24 stuks, waarmee hij de teller liet stilstaan op 287 punten. Op de tweede plaats eindigde Louis Melisse die zestien vissen ving die een gezamenlijke waarde kenden van 255 punten. Een van de vissen van Louis vertegenwoordigde een lengte van 40 punten wat voldoende was voor de dagprijs van deze week. Wel-is-waar ving Arend Lammerse een brasem van 87 punten maar omdat Arend de dagprijs al een keer eerder ontving, mag Louis hem deze keer in ontvangst nemen. Voor Ad Voermans de eer om het schavot in vak A compleet te maken. Ad noteerde 197 punten dankzij dertien vissen die hij op het droge bracht.
In vak B behaalde Henk Kokke zijn vierde eerste plaats tijdens deze competitie, Het is dan ook niet verrassend dat Henk momenteel de leiding in het tussenklassement in handen heeft. De zeventien vissen die Henk ving waren goed voor 238 punten. Ook deze keer weer een bijzondere vangst voor Henk. Nadat hij eerder dit seizoen een snoek ving die tijdens het binnenhalen werd gegrepen door een nog grotere soortgenoot, lukte het hem deze keer om een karper te vangen. Nu zitten er in de Leurse haven natuurlijk best wat karpers maar deze worden over het algemeen alleen gevangen door specialisten en niet tijdens een wedstrijd waar over het algemeen een techniek wordt gehanteerd die niet toereikend in om karper te vangen. Michael van Ginneke eindigde na Henk op de tweede plaats met zeventien vissen en 215 punten. Derde werd Bart Klep dankzij 13 vissen met een waarde van 97 punten.
Zaterdag 25 augustus is het Nationaal concours dat van 9 tot 12 uur wordt gevist in de Leurse haven. Inschrijven tot één uur voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs. [l]